Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea adevărată şi în imagini a gesturilor halucinante ale lui Andone la adresa publicului din Ghencea şi a lui Valentin Ceauşescu în '89!

Povestea adevărată şi în imagini a gesturilor halucinante ale lui Andone la adresa publicului din Ghencea şi a lui Valentin Ceauşescu în '89!

Sporturi

Comentarii

Ioan Andone (52 de ani) este un adversar declarat al Stelei. Imaginea de mai jos readuce în memorie gesturile nebuneşti pentru acele timpuri făcute de actualul antrenor al CFR-ului la un Steaua - Dinamo disputat în 1989

Războaiele dintre Ioan Andone şi Steaua sunt vechi. În martie 1989, după un Steaua - Dinamo 2-1 disputat în Ghencea, meci în care a şi marcat, actualul antrenor al CFR-ului, pe atunci căpitan al "câinilor", a făcut semne obscene la adresa publicului şi a lui Valentin Ceauşescu. Fiul cel mare al fostului şef de stat era în tribuna oficială, dar nu a văzut pe moment gestul, ci abia a doua zi, pe caseta prezentată la Federaţie.

Astăzi încă mai circulă legende referitoare la ce s-a petrecut, o variantă vehiculată fiind aceea că Andone şi-a dat jos şortul, dar imaginea de mai jos infirmă această poveste.

Iată filmul evenimentelor: Steaua a câştigat în minutul 89, gol Balint. Oaspeţii aveau în acel moment doi eliminaţi. După fluierul de final al lui Ion Crăciunescu, mai mulţi jucători dinamovişti s-au îndreptat spre marginea terenului. Printre ei erau nume grele: Mircea Rednic, Ioan Andone, Ioan Sabău.

Dintre toţi, Andone a fost cel care a ieşit din grup, a început să aplaude spre "oficială" şi să strige ironic "Bravo!". După care a îngenuncheat şi a ridicat ambele mâini, făcând semne triviale.

Actualul antrenor al CFR-ului şi-a amintit perfect ce s-a întâmplat şi a explicat: "Simţeam că pierdem campionatul, de asta am reacţionat aşa. A contat şi arbitrajul lui Ion Crăciunescu, ne indignase modul cum a condus partida. Dar nu aş mai face acel gest niciodată. A fost o reacţie necontrolată a mea, pe care acum o regret sincer".

După meci, deşi generalii de la "Armată" au vrut excluderea jucătorului din viaţa sportivă, FRF a decis în final ca Andone să fie suspendat doar până la finalul campionatului, "Fălcosul" reintrând în finala Cupei (1-0 pentru Steaua, în iunie).

Imaginea prezentată de www.dolcesport.ro a fost surprinsă cu o cameră separată de transmisiune, iar pe ele se vede clar tot ce s-a petrecut. Mai jos ai VIDEO!

Steaua - CFR Cluj se joacă duminică, de la 20.30, în direct la Dolce Sport, cu faze VIDEO pe www.dolcesport.ro în timpul meciului.


Urmăreşte-ne şi pe Facebook Dolce Sport! Avem peste 50.000 de fani ;)

viewscnt
Articole similare