Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea emoţionantă a lui Antony, vedeta lui Manchester United care merge la primul Mondial din carieră: ”Am fost nevoit să sar peste cadavre. Am driblat traficanţi de droguri”

Povestea emoţionantă a lui Antony, vedeta lui Manchester United care merge la primul Mondial din carieră: ”Am fost nevoit să sar peste cadavre. Am driblat traficanţi de droguri”

Cupa Mondială

Comentarii

Antony, jucătorul adus de Manchester United la sfârşitul verii, de la Ajax, în schimbul sumei de 86 de milioane de euro, a vorbit despre copilăria grea pe care a avut-o în Brazilia.

În vârstă de 23 de ani, brazilianul a crescut în favelă, în vecinătatea oraşului Osaco, din statul Sao Paolo.

Antony a mărturisit că, pe vremea când era copil, a asistat la scene violente sau chiar crime.

În ciuda acestor dificultăţi, brazilianul a devenit jucător de fotbal profesionist, şi este unul dintre jucătorii cheie din echipa ”Diavililor Roşii”. Într-un interviu emoţionant, acordat pentru The Players' Tribune, Antony a povestit cât de dificil i-a fost să reuşească în ”sportul rege”.

”Într-o dimineaţă, când mergeam la şcoală, am văzut un om întins pe jos. Nu se mişca. Aveam doar opt sau nouă ani. Când m-am apropiat de el, am realizat că era mort.

Dacă ai crescut în favelă, devii obişnuit cu asemena lucruri. Nu aveam încotro, aşa că am închis ochii, am sărit peste cadavru, şi mi-am continuat drumul către şcoală”, a declarat Antony, pentru The Players' Tribune.

”Nu ştiu ce este frica”

Brazilianul a avut un start de sezon impresionant pentru Manchester United, pentru care a izbutit să marcheze trei goluri în şase partide de campionat. Antony consideră că presiunea fotbalului din Premier League nu se compară cu sentimentele pe care le-a trăit în copilărie.

”Am făcut salutul din mahala la Ajax în doar trei ani. Oamenii mă întreabă cum am reuşit să progresez atât de repede. Consider că, succesul se datorează faptului că nu simt presiune pe teren. Nu îmi este frică. Ce este frica? Când eram mic săream peste cadavre ca să pot ajunge la şcoală. Nu mă poate speria nimic din fotbal. 

Majoritatea fanilor fotbalului îşi pot doar imagina ceea ce am văzut eu. Sunt lucruri pe care nu le poţi da uitării”, a adăugat Antony.

”Driblam traficanţii de droguri în favelelă”

Driblingul este unul dintre punctele forte ale lui Antony. Brazilianul a mărturisit că foloseşte acelaşi repertoriu de scheme ca în copilărie.

”În favelă toată lumea joacă fotbal. Copiii, bătrânii, constructorii, profesorii, gangsterii, traficanţii de droguri, toţi jucau fotbal. Când venea vorba de fotbal, toţi eram egali. Pe vremea lui tata, terenul era din pământ, iar când am crescut, s-a turnat asfalt. La început, jucam în picioarele goale, de multe ori chiar pline de sânge. Nu aveam bani pentru a-mi cumpăra ghete de fotbal.

Pot spune că Dumnezeu mi-a dat talentul de a dribla atât de bine. Refuzam sâ plec capul în faţa oricui.

Foloseam "elastico" ca să driblez traficanţii de droguri, făceam braziliana ca să sar mingea peste şoferii de autobuz, şi dădeam mingea printre picioare hoţilor. Nu îmi păsa. Cu mingea la picior, nu ştiam ce este frica”, a declarat Antony, pentru The Players' Tribune.

Antony s-a accidentat la sfârşitul lunii trecute, dar va fi apt pentru Mondialul din Qatar.

Fosta extremă a lui Ajax nu este singurul jucătorul  de la Manchester United ce va juca pentru ”Selecao” la turneul final.

Fred, Alex Telles şi Casemiro sunt ceilalţi ”Diavolo Roşii” convocaţi de Tite, pentru Mondial.

Brazilia va debuta la Campionatul Mondial din Qatar, pe 24 noiembire, împotriva Braziliei. Din grupă mai fac parte Elveţia şi Camerun.

articol de Teodor Răducanu

Afla mai multe despre: antonyfavelabraziliapovestemanchester unitedajax 

viewscnt
Articole similare