Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea fantastică a românului care a schimbat sportul şi tot a făcut performanţă! "A trebuit să recuperez toţi anii pe care i-am pierdut"

Povestea fantastică a românului care a schimbat sportul şi tot a făcut performanţă! "A trebuit să recuperez toţi anii pe care i-am pierdut"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Darius Georgescu a urcat pe a treia treaptă a podiumului la Campionatul European de Judo U23 din Germania. Înainte să se apuce de judo, sportivul a practicat 7 ani înotul de performanţă.

Fostul campion de la înot a luat bronzul la europeanul de judo!

Românii se întorc cu 3 medalii de bronz de la Campionatul European de judo U23 din Germania: Amanda Zuaznabar, la 63 de kilograme, Alexandru Creţ la -90 kilograme şi Darius Georgescu la +100 kilograme. 

Lui Darius nu îi vine să creadă că a realizat această performanţă. 

„Parcursul a fost destul de greu, am avut o zi foarte bună, am fost motivat. Totul a decurs fix cum am plănuit eu şi a fost totul în regulă” - Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania, pentru Sportsnet.ro.  

Pentru sportivul de 18 ani, medalia de la european este nepreţuită. 

„Am început judo-ul la 10 ani. A fost destul de greu pentru că a trebuit să recuperez toţi anii pe care i-am pierdut, m-am apucat la o vârstă destul de târzie, dar cu muncă şi sacrificii am reuşit să ajung unde sunt destul de rapid”-Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.  

Înainte să se apuce de judo, Darius a practicat un alt sport

 „Am făcut înot 7 ani şi polo” - Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.  

Tânărul provine dintr-o familie cu mama, Nicoleta Aurora Stana, înotătoare de performanţă şi medaliată în proba de 400 m mixt.  

„Mama a fost înotătoare şi medaliată la europene” -Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.  

Sportivul din lotul naţional de juniori de judo al României luptă la categoria +100 de kilograme şi înaintea concursurilor nu are niciun stres în ceea ce priveşte dieta. 

„Eu nu trebuie să renunţ la nimic. Fac categoria +100 kilograme nu trebuie să fac slăbire, de aceea am ales şi această categorie. Sunt norocos” -Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.  

S-a luptat 15 minute într-un meci 

Între 14-19 noiembrie, în Germania, la Potsdam, a avut loc Campionatul European U23, competiţie la care au participat sportivi din 36 de ţări. 

Românii s-au întors acasă cu 3 medalii de bronz, una la fete prin, Amanda Zuaznabar, la 63 de kilograme şi două la băieţi, prin Alexandru Creţ la -90 kilograme şi Darius Georgescu la +100 kilograme. 

 “Sunt foarte bucuros pentru acest rezultat obţinut. Am avut încredere în mine şi la fiecare meci  am luptat până la final. Am avut meciuri foarte dificile, cel în care am luptat 15 minute şi cel pentru bronz au fost cele mai grele. Mă bucur enorm că am un final de an atât de bun“ -Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.  

Din echipa României de judo au făcut parte 14 sportivi, 6 băieţi ( Alexandru Matei la 60 kilograme, Ioan Dzitac, 73 kilograme, Rareş Arsenie, 90 kilograme, Alexandru Creţ, 90 kilograme, Alexandru Sibişan, 100 kilograme, Darius Georgescu, +100 kilograme) şi 8 fete (Giorgia Hagianu, la 48  kilograme, Luciana Catană, 52 kilograme,  Vanessa Tolea, 57 kilograme, Jamez Romero, 57 kilograme, Florentina Ivănescu, 63 kilograme, Amanda Zuaznabar, 63 kilograme, Georgiana Miler,  +78 kilograme şi  Laura Paştiu, + 78 kilograme).  

La competiţie, sportivii români au fost însoţiţi de Valentin Ioniţă, antrenorul coordonator al loturilor de juniori şi de tineret de judo ale României, Emil Morar, antrenorul coordonator al lotului naţional de seniori de judo al României şi Dragoş Bolbose.   

 Galerie foto

Afla mai multe despre: darius georgescudarius georgescu inotdarius georgescu judo 

viewscnt
Articole similare