Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pregătirea arbitrilor din prima ligă, pe ultima sută de metri. Vassaras: ”Cred că vom avea parte de prestaţii bune din partea lor”

Pregătirea arbitrilor din prima ligă, pe ultima sută de metri. Vassaras: ”Cred că vom avea parte de prestaţii bune din partea lor”

Fotbal intern

Comentarii

În aceste zile are loc pregătirea arbitrilor din prima ligă pentru noul sezon competiţional, iar întreaga activitate a fost supervizată de preşedintele CCA, Kyros Vassaras (57 de ani), dar a asistat şi fostul mare arbitru olandez, Bjorn Kuipers (50 de ani).

Pregătirea arbitrilor din prima ligă, pe ultima sută de metri. Vassaras: ”Cred că vom avea parte de prestaţii bune din partea lor”

În perioada 4-7 iulie, arbitrii din Superligă se pregătesc împreună cu membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) pentru startul noului sezon.

Marţi, 4 iulie, fostul arbitru internaţional, în prezent membru al Comisiei de Arbitri UEFA, Bjorn Kuipers, s-a întâlnit cu arbitrii români şi le-a oferit acestora sfaturi importante despre cum să gestioneze diferite situaţii din timpul jocurilor.

Miercuri, 5 iulie, arbitrii au ieşit pe teren, la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, pentru a susţine testele fizice. În total, la teste au luat parte 37 de arbitri şi 39 de arbitri asistenţi.

Au absentat Horaţiu Feşnic, din motive medicale, respectiv Iuliana Demetrescu şi Mihaela Ţepuşă, aflate în pregătire pentru Cupa Mondială la fotbal feminin din Noua Zeelandă şi Australia.

Arbitrii care nu au susţinut testele fizice o vor putea face atunci când vor fi pregătiţi şi total recuperaţi şi, în cazul în care le vor trece, vor putea fi delegaţi la partide din Superligă după data de 4 august.

În ciuda faptului că au trecut testul de viteză, următorii arbitri nu au finalizat testul FIFA, oprindu-se, în general din motive medicale şi pentru a preveni accidentări mai grave: Cătălin Popa, Horia Mladinovici, Robert Avram (arbitri), Vlad Bârleanu, Gheorghe Bogdan, Ionuţ Bobe, Marius Marchidanu, Vlad Urzică şi Adrian Vornicu (arbitri asistenţi).

Pe parcursul seminarului de vară, preşedintele CCA, Kyros Vassaras, şi membrii CCA le vor prezenta arbitrilor noile recomandări şi interpretări de la nivel internaţional, vor analiza împreună clipuri şi îi vor testa teoretic pe oficialii de joc.

”Arbitrii români se descurcă foarte bine inclusiv la nivel internaţional. Lucrează bine împreună cu şefii comisiei naţionale, iar acest lucru se vede şi pot fi mândri de asta”, a declarat Bjorn Kuipers.

”Arbitrii noştri sunt bine pregătiţi fizic, mental. Şi vor fi testaţi lunar atât fizic, cât şi teoretic. Cred că ne aşteaptă un campionat foarte bun şi, de asemenea, cred că vom avea parte şi de prestaţii bune ale arbitrilor”, a punctat şi Kyros Vassaras, conform FRF.

Noua ediţie a Superligii începe vinerea viitoare, în data de 14 iulie, cu meciul Oţelul Galaţi - UTA Arad, de la ora 18:30.

Totuşi, sezonul competiţional din România începe mai devreme, cu Supercupa României, meciul dintre Farul Constanţa şi Sepsi, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 20:00. 

Afla mai multe despre: ccaarbitrisuperligakyros vassarasbjorn kuipers 

viewscnt
Articole similare