Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Premier League i-a retras licenţa de proprietar de club lui Roman Abramovich

Premier League i-a retras licenţa de proprietar de club lui Roman Abramovich

Chelsea

Comentarii

Premier League a anunţat că i-a retras proprietarului rus al echipei de fotbal Chelsea Londra, Roman Abramovich, licenţa de conducător de club, ca urmare a îngheţării averii sale de către guvernul britanic.

"Ca urmare a sancţiunilor impuse de guvernul britanic, consiliul de administraţie al Premier League i-a ridicat lui Roman Abramovich rolul de director al clubului Chelsea.

Această decizie nu are niciun impact asupra capacităţii clubului de a se antrena şi de a disputa meciuri, conform dispoziţiei de licenţă acordată clubului de guvern şi care va expira pe 31 mai", a transmis organizatorul campionatului englez de fotbal.

Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovich fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovich a dezminţit însă astfel de legături.

Patronul clubului londonez a anunţat săptămâna trecută că scoate la vânzare echipa, dar procesul este incert în prezent, întrucât activitatea lui Chelsea este reglementată acum de o licenţă specială guvernamentală.

Afla mai multe despre: premier league 

viewscnt
Articole similare