Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Premier League şi Championship, foarte aproape să fie încheiate forţat. FIFA a făcut anunţul: „E o chestiune de viaţă şi de moarte”

Premier League şi Championship, foarte aproape să fie încheiate forţat. FIFA a făcut anunţul: „E o chestiune de viaţă şi de moarte”

Premier League

Comentarii

Anglia este pe cale să rămână fără competiţiile din primele două eşaloane fotbalistice. Federaţia a primit de la FIFA o recomandare serioasă pentru ca actualul sezon de Premier League şi cel de Championship să nu se mai dispute.

Conform The Telegraph, şeful staff-ului medical de la FIFA a cerut imperios ca principalele competiţii fotbalistice din Europa să fie anulate. În cazul în care acestea se vor relua, riscul reapariţiei focarelor de infectaţi cu COVID-19 va creşte. 

Germania, Italia, Spania şi Anglia continuă să întemeieze planuri de reluare a campionatelor atunci când se va putea juca fotbal din nou, chiar dacă alte ţări au decis să renunţe deja la sezonul pe care îl aveau de încheiat.

Michel D'Hooghe, şeful staff-ului de la FIFA, recomandă ca nimeni să nu mai joace fotbal până la finalul lunii august sau până la începutul lunii septembrie, nici măcar fără spectatori în tribune:

„Cu toţii trebuie să ne supunem deciziilor pe care le iau autorităţile. Fotbalul nu este cel mai important lucru în viaţă. M-aş bucura să începem viitorul sezon aşa cum trebuie, dacă ni se va permite.

Voi fi foarte fericit dacă la finalul lui august sau la începutul lui septembrie vom putea începe sezonul 2020-2021. Atunci vom putea evita un al doilea val, în cazul în care virusul va reveni, ceea ce nu e imposibil.

Toată lumea trebuie să fie extrem de atentă acum. Am înţeles că sunt ţări care vor să aibă meciuri cu sau fără spectatori. În întreaga mea carieră am văzut multe situaţii în care a existat o luptă între economie şi sănătate. De cele mai multe ori, economia a câştigat. Dacă există o situaţie în care sănătatea să câştige în faţa economiei, aceasta este.

Nu e vorba de bani. E o chestiune de viaţă şi moarte. E simplu”, a declarat Michel D'Hooghe pentru The Telegraph.

 

 

 

 

 

 

Afla mai multe despre: premier leaguechampionshipfifacoronavirus 

viewscnt
Articole similare