You are here:

Premieră la Jocurile Olimpice de la Paris. Concurenţii din competiţia de surfing sunt cazaţi pe un vas de croazieră în Tahiti

Premieră la Jocurile Olimpice de la Paris. Concurenţii din competiţia de surfing sunt cazaţi pe un vas de croazieră în Tahiti

Jocurile olimpice

Comentarii

Concurenţii din competiţia de surfing sunt cazaţi pe un vas de croazieră în Tahiti, o premieră în istoria Jocurilor Olimpice.

Olimpiada de la Paris vine cu o premieră pentru concurenţii din competiţia de surfin

Paturile de carton ar putea fi soluţia Parisului pentru a oferi sportivilor un loc unde să doarmă pentru Jocurile Olimpice din 2024. Dar la aproximativ 16.000 de kilometri distanţă, în Tahiti, unde are loc competiţia de surfing, soluţia este un vas de croazieră, relatează AP.

La aproximativ 45 de minute de locul de desfăşurare a competiţiei de surfing, nava Aranui 5 poate găzdui aproximativ 230 de pasageri în peste 100 de cabine, cu opt punţi pentru oaspeţi, un centru spa şi o sală de gimnastică, potrivit site-ului său. Nava este ancorată chiar în apropierea ţărmului, iar surferii, antrenorii şi alte persoane iau bărci mici pentru a se deplasa la navă şi înapoi.

"Au o amplasare minunată pentru sat, care este pe o navă", a declarat preşedintele Polineziei Franceze, Moetai Brotherson, pentru The Associated Press. "Este neobişnuit, dar pare să le placă".

Deşi mass-media nu a putut urca la bordul navei, sportivii au distribuit fotografii şi videoclipuri pe reţelele lor de socializare care oferă o imagine a ceea ce Jocurile Olimpice spun că este primul sat plutitor al sportivilor.

"Cred că satul nostru olimpic din Tahiti este mai bun decât cel din Paris", a declarat surferul Kanoa Igarashi din Japonia pe TikTok, împărtăşind un tur video al spaţiilor de cazare.

Matt Scorringe, un antrenor care călătoreşte cu echipa de surfing a Noii Zeelande, a distribuit un videoclip pe Instagram de pe navă, care arată o piscină cu o statuie a inelelor olimpice la un capăt.

Pe TikTok, surferul german Tim Elter a postat priveliştea mării din cabina sa, atingând în glumă cadrul patului, spunând că nu este din carton ca acelea de la satul olimpic pentru sportivi din Paris. Nu toţi sportivii care concurează în Tahiti sunt cazaţi pe navă.

Unele echipe naţionale sau persoane individuale au închiriat case mai aproape de valuri, împărtăşind fotografii cu trotuare care duc de la uşa din spate la ţărm, cine comune cu coechipierii şi peluze verzi luxuriante cu palmieri.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicesurfingparis 

viewscnt
Articole similare