You are here:

Presa de casă a Realului îl atacă dur pe Lopetegui: ”Vrea să impună un stil de joc, care nu aparţine madrilenilor”

Presa de casă a Realului îl atacă dur pe Lopetegui: ”Vrea să impună un stil de joc, care nu aparţine madrilenilor”

Real Madrid

Comentarii

Jurnalistul Juanma Rodriguez a explicat în editorialul său de astăzi din cotidianul MARCA de ce Julen Lopetegui greşeşte de când a preluat-o pe Real Madrid. Un cunoscut susţinător al echipei blanco, Rodriguez îl atacă direct pe actualul antrenor madrilen: ”Nu mă regăsesc în ceea ce propune”.

Juanma Rodriguez este unul dintre cei mai vocali oameni de presă din Spania, atunci când vine vorba despre Real Madrid, echipa sa favorită. Jurnalistul a explicat astăzi în MARCA poziţia sa vis-a-vis de filosofia impusă de Lopetegui pe Bernabeu: ”Urăsc tiki-taka, mă plictiseşte teribil. Nu suport acestă filosofie. Ca stil de joc îl detest profund, cu toate că-i recunosc avantajele. Şi nu are legătură cu Barca, nici ce juca naţionala nu îmi plăcea. Dar cel mai tare urăsc ideea de tiki-taka pentru că echipa mea, Real Madrid, în toată istoria sa, a propus mereu contrariul” scrie Juanma Rodriguez.

Real Madrid are în noul sezon o posesie similară cu cea a Barcelonei, detaliu rar întâlnit în ultimul deceniu. Dar, Los Blancos adună deja patru meciuri consecutive fără gol marcat. Rodriguez atacă şi mai virulent: ”Sâmbătă m-am surprins în faţa televizorului strigând ”trage, trage”. Un mesaj către un jucător al echipei mele, care ştiam că nu va ajunge la el. Dar am insistat: ”trage o dată”. N-a fost vorba de şut. Taki în bandă, toki central, tike în afara terenului. O prostie. Să-l anunţe cineva pe Lopetegui că Real Madrid nu a jucat niciodată un astfel de fotbal. Şi fără el, a câştigat 33 de Ligi interne şi 13 Cupe ale Campionilor” încheie Rodriguez.

Atacul este cu atât mai surprinzător cu cât vine din partea unui jurnalist considerat ”de-al casei” pe Bernabeu. Lopetegui este deja ameninţat cu demiterea, iar cotidianele AS şi El Mundo scriu că tehnicianul spaniol are datoria să o bată pe Barca în El Clasico pentru a-şi salva scaunul.

Lopetegui are deja patru înfrângeri în 11 meciuri. Zidane a avut nevoie de 58 de meciuri pentru a pierde patru jocuri la Madrid, iar Mourinho de 46 de partide. Rafa Benitez a fost demis înainte de a aduna patru înfrângeri pe banca Realului.

Afla mai multe despre: julen lopeteguireal madrid 

viewscnt
Articole similare