Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Presa din Anglia, în extaz după victoria fabuloasă cu PSG. Ce scriu britanicii

Presa din Anglia, în extaz după victoria fabuloasă cu PSG. Ce scriu britanicii
Comentarii

Presa din Anglia savurează înfrângerea pe care Newcastle a administrat-o, miercuri, formaţiei PSG în Liga Campionilor, pe care unele ziare madrilene o interpretează deja ca pe o ameninţare la adresa viitorului grupării franceze în principala competiţie europeană.

The Telegraph vorbeşte de un "blitz" reuşit de "eroiii de acasă din Liga Campionilor", referindu-se la cele două goluri marcate de duo-ul local Dan Burn şi Sean Longstaff.

Cei doi sunt evidenţiaţi şi de The Guardian: "Burn şi Longstaff au adus victoria într-o noapte epică pe St James Park". Daily Mail face un joc de cuvinte ("Over the Toon", porecla Magpies, care înlocuieşte cuvântul "Moon" - Lună). Tabloidul The Sun i-a salutat pe "Magic Magpies". Daily Mirror lansează un mai brutal "PSG ucisă cu sabia". "Newcastle i-a distrus pe Mbappé şi compania într-un triumf remarcabil în Liga Campionilor", continuă sursa citată.

Înfrângerea PSG a avut ecou în alte ţări europene, inclusiv în Spania. Marca a publicat chiar un articol pe prima pagină despre criticile dure aduse tacticii lui Luis Enrique. Parisul a primit o "lovitură istorică" şi se află chiar în "pericol" de a rata restul competiţiei, potrivit cotidianului madrilen. As, la rândul său, îl pune pe Mbappé chiar în fruntea site-ului său, subliniind calificativele foarte slabe acordate de ziarele franceze atacantului, care a fost de nerecunoscut pe St James' Park.

"De nerecunoscut" a fost termenul folosit de Mundo Deportivo pentru a descrie prestaţia campionului mondial din 2018. Newcastle a "zdrobit" PSG, insistă ziarul catalan. Ziarul rival Sport a fost într-o dispoziţie similară, descriind că Magpies a "distrus" Parisul. Vestea a făcut mai puţină vâlvă în Italia şi Germania, care s-au concentrat mai mult asupra propriilor cluburi în această săptămână.

Echipa franceză PSG a pierdut miercuri seara, în deplasare, scor 1-4, în faţa grupării engleze Newcastle, într-un meci arbitrat de românul Istvan Kovacs.

A doua zi a meciurilor din etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor, a adus meciuri interesante. La Newcastle, pe St James Park, gazdele au reuşit o victorie importantă împotriva unei echipe fantomatice a parizienilor. Echipa lui Eddie Howe a condus cu 3-0, iar PSG a avut o răbufnire de orgoliu, înscriind prin Hernandez, însă fundaşul Fabian Schar a închis meciul cu un gol superb, aducând prima victorie pentru Newcastle în Liga Campionilor după 20 de ani.

Englezii conduc în grupa F, cu 4 puncte, iar pe locul secund se află PSG, cu 3 puncte. AC Milan, doar 0-0 cu Borussia Dortmund, este pe trei, cu două remize albe în cele două meciuri disputate până acum.

Grupa F: Newcastle – PSG 4-1 (Almiron 17, Burn 39, Longstaff 50, Schar 90+1 / L. Hernandez 56).

Afla mai multe despre: newcastlepsgliga campionilorpresa din anglia 

viewscnt
Articole similare