adplus-dvertising
You are here:

Presa din Ucraina îl indică pe succesorul lui Vladimir Putin la Kremlin

Presa din Ucraina îl indică pe succesorul lui Vladimir Putin la Kremlin

Diverse

Comentarii

Presa din Ucraina susţine că oameni din interiorul Federaţiei Ruse raportează detalii de la Kremlin. Secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patruşev, este nominalizat treptat pentru rolul de succesor al lui Vladimir Putin.

Ucraina: "Putin l-a numit succesor pe Nikolai Patruşev şi a început perioada de tranziţie"

Sursele presei din Ucraina indică o tranziţie la nivelul conducerii Rusiei, care a invadat Ucraina la 24 februarie, la trei zile după ce a recunoscut independenţa ”republicilor” separatiste proruse de la Doneţk şi Lugansk.

Într-un raport al Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei este descrisă situaţia de la vârful Kremlinului. 

„Din 17 mai, toate rapoartele pentru Putin trec prin secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev. În cea mai mare parte, deciziile sunt luate personal de Patruşev, iar Putin este informat doar în raportul său final.

Nu există nicio excepţie chiar şi pentru primul adjunct al administraţiei, Serghei Kiriyenko, care în mod tradiţional avea acces direct la preşedinte, dar acum raportează şi primeşte instrucţiuni şi recomandări de la Patruşev.

Mai mult, Valeri Gherasimov, şeful Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, înlăturat de la conducere de către Putin, după convorbiri telefonice cu preşedintele Marelui Stat Major al SUA, Mark Milley, i-a raportat lui Patruşev. 

Din cauza bolii de care suferă, Putin a purtat personal doar două conversaţii telefonice, marţi. De asemenea, presupusele întâlniri şi apariţii ale lui Putin din 17 mai sunt videoclipuri înregistrate. 

Personajele din guvernul rus nu prea înţeleg cine ia deciziile cheie şi este responsabil pentru situaţia din ţară. Deciziile luate de Patruşev vor fi percepute de cei de la putere în mod ambiguu, iar fără garanţii de susţinere a acestor decizii de către preşedinte, totul va aluneca rapid într-o criză politică.

Acum, regimul din Federaţia Rusă se bazează exclusiv pe autoritatea preşedintelui şi pe garanţiile sale pentru elite", scrie presa ucraineană. 

viewscnt
Articole similare