Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Presa internaţională după ce argentinienii au câştigat Cupa Mondială: “Finală epică”, “cea mai frumoasă din istorie”, “Cerul s-a deschis pentru Argentina şi pentru Messi”

Presa internaţională după ce argentinienii au câştigat Cupa Mondială: “Finală epică”, “cea mai frumoasă din istorie”, “Cerul s-a deschis pentru Argentina şi pentru Messi”

Cupa Mondială

Comentarii

Presa internaţională a caracterizat, duminică seară, finala Cupei Mondiale din Qatar, dintre Argentina şi Franţa, drept cea mai frumoasă din istoria competiţiei, un meci epic, o confruntare antologică.

Jurnalele au notat că Lionel Messi a fost “uriaş”, însă au considerat şi că francezul Kylian Mbappe a fost “eroic”.

Clarin: “Fericirea unei ţări. Argentina campioană!”

“De această dată, fericirea a fost pentru Argentina. Naţionala a câştigat finala Mondialului Qatar 2022 pe stadionul Lusail”, a notat Clarin.

Ole.com.ar: “Suntem campioni mondiali!”

“Îmbrăţişează, strigă, plânge. Suntem campioni mondiali după finala cea mai pasionantă din istorie. Finala pe care nimeni nu şi-o imaginează. Suntem campioni mondiali în ciuda lui Mbappe. Suntem campioni mondialai şi va fi timp pentru a analiza de ce a trebuit să suferim atât. Ce mai contează acum?”, scrie Ole.

La Nacion: “Campionii lumii! Argentina lui Messi atinge cerul în Qatar”

“Echipa lui Scaloni a trecut prin toate stările sufleteşti: câştiga prin golurile lui Messi şi Di Maria. Cu o răbufnire, Kilyan Mbappe a egalat. În prelungiri au marcat din nou Messi şi Mbappe, însă la loviturile de departajare s-a impus echipaa Albiceleste”.

BBC.com: “Argentina câştigă o finală remarcabilă la lovituri de departajare”

“Lionel Messi în sfârşit şi-a împlinit visul Cupei Mondiale, Argentina câştigând a treia coroană la lovituri de departajare, după una dintre cele mai bune finale din istoria turneului”.

The Guardian: “Argentina învinge Franţa la lovituri de departajare după o finală uimitoare”

“Va rămâne în istorie ca un clasic all-time, poate cea mai bună finală de Cupă Mondială, unul dintre cele mai bune meciuri din istorie. În atât de multe privinţe a fost meciuul lui Messi, era menit să fie meciul său. Şi totuşi, cum a luptat Franţa...”.

L’Equipe: “Argentina, campioană mondială după o finală fantastică împotriva Les Bleus”

“După o finală cu scenariu suprarealist, poate cea mai frumoasă din istorie, Argentina a câştigat Cupa Mondială învingând Franţa la lovituri de departajare. Lionel Messi, autorul unei duble, i-a oferit a treia stea Argentinei. Ar fi nevoie de o carte întreagă pentru a povesti această a 22-a finală de Cupă Mondială, cu siguranţă cea mai frumoasă din istorie”.

Le Figaro: “După o finală legendară, Argentina detronează Franţa unui Mbappe eroic”

“După o finală antologică, Argentina a devenit campioană mondială dominând Franţa. Fotbalul este frumos când îţi oferă un meci de legendă, cu un scenariu nebun şi actori excepţionali, ca Lionel Messi şi Kylian Mbappe. Pentru un moment întipărit pentru totdeauna în memoria noastră. A fost o luptă între o Argentină care merită a treia stea, cu un Messi uriaş şi o echipă a Franţei catastrofală, iar apoi admirabilă, purtată de un Mbappe autor al unei triple legendare”.

Gazzetta dello Sport: “Argentina, campioană mondială. Messi ca Maradona. Franţa, KO la lovituri de departajare”

“Lumea este a lui Leo Messi. Argentina învinge Franţa cu 7-5 în urma loviturilor de departajare în finalaa ceaa mai emoţionantă din istorie”.

Marca: “Leo, ai acum Cupa Mondială: o meriţi”

“Ne pare rău pentru învinşi, dar fotbalul este minunat. Argentina este campioană. A meritat, dar a trebuit să învingă de trei ori rezistenţa legendară a Franţei. Messi s-a încoronat după cea mai bună finală din toate timpurile”.

As: “Lumea este a lui Messi”

“Argentina a câştigat trofeul mondial la lovituri de departajare, după o finală epică şi o luptă pentru istorie între el şi Mbappe. În întunericul nopţii din Qatar, pe malul Golfului Persic, cerul s-a deschis pentru Argentina şi pentru Messi, istoria a scris un ultim capitol, care îi permite numărului 10 să se depăşească pe el însuşi şi să depăşească restul, legenda sa şi pe toate cele dinainte. Oriunde este, Maradona i-a dat sceptrul, darul care îi lipsea”.

Afla mai multe despre: cupa mondialaargentina 

viewscnt
Articole similare