You are here:

Presa n-a mai rezistat şi a răbufnit. Vinicius, selecţionerul şi naţionala Braziliei, distruşi de jurnalişti: "Fotbal sărăcăcios, echipa joacă foarte prost"

Presa n-a mai rezistat şi a răbufnit. Vinicius, selecţionerul şi naţionala Braziliei, distruşi de jurnalişti: "Fotbal sărăcăcios, echipa joacă foarte prost"
Comentarii

Naţionala de fotbal a Braziliei, selecţionerul Dorival Junior şi Vinicius, atacantul lui Real Madrid, au fost criticaţi dur de presa locală după înfrângerea de la Asuncion în faţa Paraguayului (0-1), în preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială 2026.

"Brazilia joacă prost şi pierde", a titrat agenţia de ştiri EBC.

Presa a fost unanimă în a evidenţia "lipsa de îndrăzneală", "fotbalul sărăcăcios" şi "criza tehnică" prin care trece echipa de cinci ori campioană mondială şi a început să se teamă de posibilitatea ratării calificării la următorul Mondial.

Jurnalistul Alexandre Alliatti a mers un pas mai departe şi a scris în Ge, portalul sportiv al Globo, cel mai influent grup audiovizual din ţară, că "naţionala Braziliei are nevoie de un antrenor străin".

"Dorival este un tip serios, corect şi tocmai şi-a început munca. Dar vă puteţi imagina că duce echipa undeva?", s-a întrebat ziaristul.

"După zece meciuri sub comanda lui, progresul a fost foarte mic pentru o echipă care trebuie să facă un salt foarte mare în doi ani", menţionează cotidianul O Globo.

Selecţionerul este criticat pentru că, deşi conştient de situaţia proastă a echipei, a promis din nou, în ajunul meciului cu Paraguay, că va ajunge în finala Cupei Mondiale 2026, care se va desfăşura în Canada, Statele Unite şi Mexic.

Selecţionerul este ţinta majorităţii criticilor, dar nimeni nu a fost scutit de ele.

"Echipei îi lipseşte îndrăzneala şi are o mulţime de jucători obişnuiţi şi mediocri. Pe Defensores del Chaco (stadionul care a găzduit partida - n. r.), a fost previzibilă, lentă, apatică şi neproductivă", a scris ziarul O Estado de S. Paulo.

Presa a subliniat că Vinicius, marea vedetă a acestei echipe care tânjeşte după revenirea lui Neymar, este în continuare foarte singur şi "izolat" pe banda stângă.

Danilo Lavieri a criticat pe portalul UOL "randamentul absolut sub medie" al extremei lui Real Madrid la echipa naţională.

"Candidat pentru a fi cel mai bun din lume, Vinicius a eşuat practic tot ce a încercat în cele două meciuri ale naţionalei împotriva Ecuadorului şi Paraguayului", a afirmat jurnalistul.

De critici nu a scăpat nici Endrick, tânărul fotbalist al lui Real Madrid, care a fost titular la Asuncion.

Brazilia este pe locul cinci în preliminariile zonei sud-americane, cu mai multe înfrângeri (4) decât victorii (3).

Primele şase clasate din preliminariile sud-americane se califică la Cupa Mondială, iar echipa de pe locul 7 merge la un baraj. Brazilia riscă în acest moment să rateze calificarea la turneul final.

Afla mai multe despre: vinicius 

viewscnt
Articole similare