Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele CNCD a fost la derby-ul FCSB - Rapid 3-1 şi e scandalizat: "Sancţiunile sunt prea blânde. Meciurile, fără spectatori, altă soluţie nu există"

Preşedintele CNCD a fost la derby-ul FCSB - Rapid 3-1 şi e scandalizat: "Sancţiunile sunt prea blânde. Meciurile, fără spectatori, altă soluţie nu există"

FCSB

Comentarii

Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, a fost la meciul FCSB - Rapid 3-1 şi a tras concluzia că trebuie să se ia măsuri importante pentru a nu mai exista scandări rasiste. Omul din fruntea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a spus chiar că meciurile ar trebui disputate fără spectatori.

Scandările rasiste de la derby-ul FCSB - Rapid l-au scandalizat pe Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, care a cerut măsuri imediate. Acesta a fost pe Arena Naţională, în tribune, şi a observat comportamentul rasist al suporterilor prezenţi pe cel mai mare stadion din România.

Preşedintele CNCD a fost la derby-ul FCSB - Rapid 3-1 şi e scandalizat: "Sancţiunile sunt prea blânde. Meciurile, fără spectatori, altă soluţie nu există"

Csaba Asztalos a urmărit derby-ul de duminică de la Tribuna 1, oferind câteva detalii regretabile surprinse în rândul facţiunilor de suporteri. Omul din fruntea CNCD, care a urmărit îndeaproape derapajele celor două galerii, propune înăsprirea sancţiunilor pentru astfel de comportamente rasiste.

„Asta trebuie să decidă Federaţia şi Liga, comisiile, ei se pricep mai bine la regulamentele lor interne (n.r.-  răspuns la întrebarea dacă Sebastian Colţescu ar fi trebuit să oprească definitiv meciul). Eu am văzut că meciul a fost oprit la un moment dat.

Chiar nu înţeleg de ce se întâmplă aceste lucruri. Vă spun sincer, am ajuns cu 45 de minute mai devreme, abia ce intrasem pe stadion şi scandările erau deja prezente.

Niciuna dintre galerii nu a avut un comportament de salon. Departe de mine să justific comportamentul vreunei galerii, dar s-au provocat reciproc, asta este adevărat. Nici galeria Rapidului n-a avut un comportament corect. Dincolo, sincer, chiar nu înţeleg nişte comportamente, mai ales când se ştie că lucrurile sunt clare, sancţionabile.

Sancţiunile sunt prea blânde, cu siguranţă. Ar trebui să ajungem la situaţia în care meciurile să se joace fără spectatori, altă soluţie nu există! Ştiu că sună foarte dur, cluburile ar suferi, dar, efectiv, nu poţi să ieşi pe stadion cu familia, cu copiii şi să vezi aceste scandări sau să vezi un copil de 10 ani care să strige aceste lozinci într-o exuberanţă din aceasta inconştientă! Cred că lucrurile n-o iau într-o direcţie într-o bună”, a spus Csaba Asztalos, conform gsp.ro.

Csaba Asztalos: "N-a fost doar galeria! Suporterii de la Tribuna I au scandat"

Şeful CNCD a spus că a observat comportament şi scandări rasiste şi în tribune, nu doar în peluze, unde se aflau galeriile celor două echipe.

„Aş vrea să subliniez că nu fac referire la un club sau celălalt, dar noi am pierdut foarte mult, atât la nivel de club, cât şi la nivel de echipă naţională din cauza scandărilor discriminatorii şi rasiste.   

Înainte de meci, au fost intervenţii ale crainicului care a făcut apel la un comportament civilizat. Şi în timpul meciului s-au repetat aceste apeluri. După ce domnul Colţescu a oprit meciul timp de cinci minute (n.r. - partida a fost oprită în minutul 34), galeria FCSB s-a potolit, după care a apărut acel banner rasist. Au mai fost şi apoi scandări, dar nu de intensitatea şi de durata celor care au fost înainte de oprirea meciului.

Lucrurile sunt simple. Să existe un sistem prin care să identificăm aceste comportamente, iar persoanele identificate care au astfel de scandări să fie excluse de pe stadioane un an, doi, altfel vom rămâne tot aici şi nu vom avea doar violenţă verbală, ci şi violenţă fizică!

Trebuie spus că şi galeria Rapidului a avut scandări de violenţă verbală inacceptabile. La fel cum galeria FCSB-istă a avut clasicele scandări rasiste şi banner-ul acela rasist.

Dar n-a fost doar galeria! Eu am avut bilete la Tribuna I şi n-am fost pentru a monitoriza. Urmăresc fenomenul fotbalistic şi merg la meciuri. O parte importantă a suporterilor de acolo s-au ridicat în picioare şi au scandat cu galeria! Aş vrea să subliniez că organizatorii meciului au încercat, au intervenit. Am văzut o reacţie. Unii dintre şi s-au dus la galerie, deci nu a fost o atitudine prin care să susţină acest lucru. În acest moment, sancţiunile dictate nu au efect”
, a mai spus şeful CNCD.

Afla mai multe despre: csaba asztalosrapidfcsbgaleriiscandarirasism 

viewscnt
Articole similare