Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele UEFA ameninţă că va sancţiona cluburile şi oraşele care refuză să primească suporteri ai echipelor adverse

Preşedintele UEFA ameninţă că va sancţiona cluburile şi oraşele care refuză să primească suporteri ai echipelor adverse
Comentarii

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a ameninţat, marţi, că va sancţiona cluburile şi oraşele lor care refuză să primească suporteri ai echipelor adverse, în ajunul manşei secunde din optimile Ligii Campionilor dintre Napoli şi Eintracht Frankfurt, care se va disputa fără suporteri germani.

În urma unui "ping-pong" între autorităţile italiene şi Eintracht Frankfurt, pe fondul temerilor de ciocniri, niciunul dintre cele 2.700 de locuri alocate iniţial suporterilor în vizită pe stadionul Maradona din Napoli nu va fi ocupat.

Întrebat la televiziunea germană, Aleksander Ceferin a vorbit despre o „situaţie intolerabilă” şi a considerat această interdicţie drept „o decizie proastă”. El a spus că are în vedere o nouă regulă. „Dacă aşa ceva se va întâmpla, atunci echipele nu ar juca” în oraşele care au emis sancţiunile.

Pe 8 martie, prefectura regiunii Campania interzisese iniţial clubului Napoli să vândă bilete persoanelor cu domiciliul în Germania, de teama să nu perturbe ordinea publică. După o casare de către instanţe a acestei decizii, la cererea Eintracht-ului, a fost pronunţată o nouă interdicţie, de data aceasta doar pentru persoanele cu domiciliul în Frankfurt.

Şeful UEFA a considerat inacceptabil „ca autorităţile italiene să decidă pur şi simplu să interzică fanii”. UEFA, a spus el, „s-a alăturat acţiunii legale introduse de Eintracht Frankfurt”.

Eintracht şi suporterii echipei sunt supravegheaţi îndeaproape de UEFA după ce au invadat terenul în mai, după calificarea în finala Ligii Europa cu West Ham United. În septembrie anul trecut, în timpul călătoriei la Marsilia în Liga Campionilor, incidente au izbucnit şi între suporterii celor două cluburi.

Afla mai multe despre: uefa 

viewscnt
Articole similare