You are here:

Prima mare lovitură dată de Gaziantep după plecarea lui Şumudică. Transfer stelar de la o semifinalistă a Ligii Campionilor. Fotbalistul ratat de antrenorul român

Prima mare lovitură dată de Gaziantep după plecarea lui Şumudică. Transfer stelar de la o semifinalistă a Ligii Campionilor. Fotbalistul ratat de antrenorul român
Comentarii

Marius Şumudică s-a despărţit de Gaziantep, duminică, în urma înfrângerii din campionat, scor 1-2, de pe terenul lui Sivasspor.

Marius Şumudică a avut un parcurs excelent pe banca tehnică a lui Gaziantep. Aflat de un an şi jumătate la echipa din Turcia, antrenorul român a reuşit să încheie stagiunea anterioară pe locul 8 în clasament, iar în actualul sezon, după ce s-a aflat în mai multe rânduri pe prima poziţie în campionatul Turciei, a lăsat-o pe Gaziantep pe locul 4, la doar patru puncte în spatele liderului Beşiktaş.

Însă rezultatele peste aşteptări înregistrate de echipă n-au fost suficiente pentru ca Marius Şumudică să rămână în Turcia. În urma înfrângerii cu Sivasspor, scor 1-2, antrenorul român a răbufnit la adresa conducerii clubului, care i-a oferit o prelungire a contractului, însă cu un salariu mai mic. 600 de mii de euro încasa Marius Şumudică într-un sezon la Gaziantep, iar acum şefii clubului i-au cerut antrenorului român să semneze prelungirea contractului până în 2023 şi să accepte o diminuare a salariului cu 10%.

Prima mare lovitură dată de Gaziantep după plecarea lui Şumudică. Transfer stelar de la o semifinalistă a Ligii Campionilor

Cum Şumudică a refuzat propunerea turcilor, Gaziantep a făcut, duminică, anunţul despărţirii de antrenorul care pregătea echipa din iunie 2019. Deşi rezultatele au fost foarte bune, suporterii clubului au fost de partea conducătorilor şi s-au bucurat la aflarea veştii că Marius Şumudică o va părăsi pe Gaziantep.

Însă nici pentru antrenorul român nu este tocmai o veste proastă plecarea de pe banca echipei din Turcia. Contactat la finalul lunii trecute de Al Shabab, din Arabia Saudită, şi de un alt club din Turcia, Marius Şumudică poate relua acum negocierile cu oficialii celor două echipe pentru a reveni cât mai repede pe banca tehnică.

Odată cu schimbarea antrenorului, se anunţă vremuri grele şi pentru cei doi români din lotul lui Gaziantep, Alexandru Maxim şi Alin Toşca. Presa din Turcia notează că oficialii echipei de pe locul 4 din campionatul Turciei sunt în negocieri avansate cu un concurent pe post pentru Toşca, de la Olympique Lyon, echipă care a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor, în sezonul trecut.

Djamel Eddine Benlamri este un fundaş central de 31 de ani, care a fost adus de Lyon în urmă cu trei luni, de la Al Shabab. Fotbalistul algerian a prins trei meciuri în Ligue 1 în actualul sezon, iar acum oficialii clubului sunt de acord cu plecarea acestuia la Gaziantep.

  • 1,1 milioane de euro este cota lui Benlamri, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Afla mai multe despre: sumudica 

viewscnt
Articole similare