Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie a lui Becali după ce ÎCCJ a decis rejudecarea procesului pentru palmares între FCSB şi CSA Steaua: "Am câştigat"

Prima reacţie a lui Becali după ce ÎCCJ a decis rejudecarea procesului pentru palmares între FCSB şi CSA Steaua: "Am câştigat"

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a oferit o primă reacţie după ce ÎCCJ a decis rejudecarea cazului dintre FCSB şi CSA Steaua.

„S-a decis rejudecare pentru palmares, nu? Nu este o şansă, ci, practic, atunci când se dă rejudecare, cu alte cuvinte, are dreptate omul. Rejudecare înseamnă că e un proces câştigat. Altfel cum? Repet, rejudecare = proces câştigat. Nu am niciun dubiu.

Ştiu ce au cerut judecătorii. Aceştia au cerut de la avocaţi, ca în cazurile celor două Craiove sau la Rapid. Ei, avocaţii, au cerut. (N.r. – Veţi cere despăgubiri către CSA sau MapN?) Cui să cer, ce să cer? Fii serios. Ei au visat când mi-au cerut despăgubiri, lasă-i” , a declarat Gigi Becali pentru prosport.ro.

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie a decis rejudecarea procesului de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să trimită spre rejudecareprocesul de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB.

"Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă", este decizia ÎCCJ.

Astfel, rămâne în vigoare decizia luată pe fond de Tribunalul Bucuresti - care a acordat CSA Steaua palmaresul din perioada 1947-2003, adica inclusiv perioada AFC Steaua (1998-2003).

În iunie 2020, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a rămas cu palmaresul echipei de fotbal din perioada 1947 şi până în 1998 şi a pierdut perioada cuprinsă între 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de CSA, şi 2003, când formaţia a fost preluată de Gigi Becali, potrivit unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu era definitivă.

Recursul intentat anul trecut de Asociaţia Salvaţi Steaua şi de clubul cu fosta denumire FC Steaua Bucureşti a fost contestat de CSA Steaua.

În general, Asicaţia Salvaţi Steaua susţine că palamaresul şi marca au revenit Asociaţiei Fotbal Club Steaua, în anul 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de CSA Steaua, conform cerinţelor UEFA prinvind dreptul de a evolua în cupele europene pentru cluburile de stat. Ei consideră că structura desprinsă în 1998 şi preluată în 2003 de Gigi Becali, ca Fotbal Club Steaua, este continuatoarea fostei echipe Steaua de până atunci.

Afla mai multe despre: becali 

viewscnt
Articole similare