adplus-dvertising
You are here:

Primele cuvinte ale lui David Popovici după ce a depăşit un nou record mondial: ”Credeam că e posibil!”

Primele cuvinte ale lui David Popovici după ce a depăşit un nou record mondial: ”Credeam că e posibil!”

Alte sporturi

Comentarii

Sportivul David Popovici a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatul European de nataţie pentru seniori, la Roma. El a stabilit noul record mondial al probei.

Popovici a încheiat proba cu timpul 46.86, cel mai bun reuşit vreodată de un înotător din lume. Este un record mondial, record european, record mondial de juniori, record european de juniori şi record al competiţiei.

Precedentul record mondial, de 46.91, îi aparţinea brazilianului Cesar Cielo.

Pe locul doi s-a clasat Kristof Milak (Ungaria), cu timpul 47.47, iar pe trei a terminat  italianul Alessandro Miressi, cu timpul 47.63.

Sportivul român a ajuns în finală după ce în semifinale a reuşit timpul 46,98, care reprezenta recordul european de seniori, record al competiţiei, record european şi record mondial de juniori.

David Popovici va mai concura la Roma la 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4x100 m liber.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

La finalul cursei, David Popovici a oferit o reacţie scurtă. Sportivul se grăbea pentru a ajunge la festivitatea de premiere. 

”Credeam că e posibil şi e cel mai bun loc în care aş fi putut să fac asta. Aici s-a bătut recordul şi în 2009. Sunt bucuros că am reuşit asta! Acum mă grăbesc pentru premiere, dar o să revin şi vom discuta despre tot”, a fost prima reacţie a lui David Popovici.

viewscnt
Articole similare