Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primele decizii importante luate în sportul european în urma tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. Cum poate fi afectată şi o echipă din România

Primele decizii importante luate în sportul european în urma tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. Cum poate fi afectată şi o echipă din România

Handbal

Comentarii

Situaţia extrem de tensionată din Ucraina le dă mari bătăi de cap şi organizatorilor competiţiilor sportive din Europa.

Vladimir Putin a decis, luni, recunoaşterea independenţei separatiştilor pro-ruşi din Ucraina.

Această recunoaştere rusă a separatiştilor scurtcircuitează procesele de pace rezultate în urma acordurilor de la Minsk în 2015, semnate de Rusia şi Ucraina, mediate de Franţa şi Germania, şi care urmăreau tocmai o revenire sub suveranitatea ucraineană a zonelor Doneţk şi Lugansk.

În urma declaraţiilor oferite de Vladimir Putin, un conflict militar pare tot mai aproape, astfel că organizatorii competiţiilor sportive încep să ia măsuri. UEFA are de gând să mute finala Ligii Campionilor din acest sezon de la Sankt Petersburg la Londra, iar acum oficialii EHF pregătesc şi ei schimbări importante pentru competiţiile de handbal.

Astfel, meciurile pe care HC Motor (Ucraina) ar fi trebuit să le dispute pe propriul teren, în Liga Campionilor la handbal masculin, se vor juca pe teren neutru. Pentru siguranţa celor implicaţi, EHF a luat decizia de a muta partidele HC Motor - FC Barcelona şi HC Motor - PSG în Slovacia, la Presov.

În plus, dubla manşă din preliminariile Campionatului European de handbal feminin dintre Cehia şi Ucraina, programată pe 2 şi 5 martie, se va juca pe 4 şi 5 martie doar în Cehia, fără ca Ucraina să mai poată beneficia de avantajul propriului teren.

EHF a dat asigurări că va monitoriza cu mare atenţie situaţia dintre Ucraina şi Rusia şi că va reveni cu actualizări în privinţa partidelor pe care urmează să le dispute reprezentantele celor două ţări.

HC Minaur Baia Mare, duel de foc cu o echipă din Rusia

Echipa masculină de handbal Minaur Baia Mare va evolua în sferturile de finală ale European Cup cu formaţia rusă HC Victor Stavropol.

Dacă nu vor interveni modificări, Minaur Baia Mare va juca turul în Rusia, la 26 martie, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu.

HC Victor Stavropol ocupă în acest moment locul 9 în Superliga din Rusia (12 echipe), cu 12 puncte, dar are două meciuri mai puţin disputate (chiar şi cu victorii în ambele jocuri nu poate urca mai sus de locul 8).

În cele 17 runde a obţinut cinci victorii, două remize şi a pierdut zece partide. La echipa rusă evoluează şi Inal Aflitulin, un centru care a trecut în cariera sa şi pe la Minaur.

HC Victor a intrat în EHF European Cup din turul al treilea. În prima "dublă" a întrecut echipa greacă Bianco Monte Drama cu 41-39 şi 41-30, pentru ca în optimile de finală să o elimine pe SGAU Saratov din Rusia (locul 7 în Superligă), după ce a învins cu 30-27 în deplasare şi a pierdut 32-30 pe teren propriu.

Afla mai multe despre: ucrainarusia 

viewscnt
Articole similare