You are here:

Primele reacţii după ce Istvan Kovacs a fost ”sărit din schemă” de UEFA! ”Nu înţelege rolul lui pe teren” / ”E prea impulsiv, are o problemă cu avertismentele”

Primele reacţii după ce Istvan Kovacs a fost ”sărit din schemă” de UEFA! ”Nu înţelege rolul lui pe teren” / ”E prea impulsiv, are o problemă cu avertismentele”

EURO

Comentarii

Istvan Kovacs, sărit din schemă şi în „sferturi”. Kovacs, singurul „cavaler în negru” român prezent în Germania, nu a fost delegat.

Cristi Balaj, despre Kovacs

Istvan Kovacs (39 de ani) a arbitrat până acum două meciuri la EURO 2024, mai întâi Slovenia Serbia 1-1, apoi Cehia - Turcia 1-2, ambele în faza grupelor.  UEFA s-a ”convins” în privinţa lui şi a hotărât să nu mai mizeze pe serviciile lui Kovacs la EURO.

Kovacs a fost criticat pentru prestaţia din meciul Cehia- Turcia, unde a dictat nu mai puţin de 18 cartonaşe galbene şi două roşii, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată într-un meci de la un Campionat European. 

Întrebat despre situaţia lui Kovacs, Cristi Balaj a încercat să găsească, în direct la Prima Sport, posibilele explicaţii pentru care Kovacs nu a mai primit partide la EURO.

Cristi Balaj: ”Mă aşteptăm să aibă un meci greu, îmi pare rău ca nu a avut parte de un meci mai uşor, contează şi şansă. Iar UEFA când stabileşte care arbitrii vor rămâne, automat încep sa se folosească de tot felul de criterii. De note... dar el cred că a avut notă bună, dar mai apar şi alte criterii. Contează şi opinia mass-mediei, oamenilor de fotbal. FIFA vrea să îşi protejeze competiţia.

În primul rând pentru că unii trebuia să meargă acasă, de asta merge acasă, când au făcut selecţia s-au folosit de orice detaliu, iar el a fost contestat intr-o oarecare măsură.

(n.r. dar totuşi el a fost în primii 5-6, iar el e trimis deja acasă) Da, dar totuşi a rămas arbitrul care a arbitrat Olanda - Romania, păi, scuza-ma la intrarea la Mogoş trebuia sancţionat. 

Silviu Tudor Samuilă: Mie mi se pare că el de foarte mult timp nu înţelege rolul unui arbitru pe teren, cu tot respectul pe care i-l port, să dai 19 cartonaşe... dar scuza-mă ţi s-a părut cel mai dur meci?!?! Ţie nu ţi se pare Kovacs are problemă cu avertismentele şi e prea impulsiv uneori?! 

Cristi Balaj: Clar are ce să îmbunătăţească şi sunt convins că cei de la UEFA a analizat cu el, clar a evoluat după turneul ăsta final, că n-ai cum să fii la fel, analize peste analize.

Afla mai multe despre: istván kovacseuroarbitrajbalaj 

viewscnt
Articole similare