Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Primul gând este să te omori!”. Gică Popescu a retrăit momentul arestării sale, în Dosarul Transferurilor | EXCLUSIV

”Primul gând este să te omori!”. Gică Popescu a retrăit momentul arestării sale, în Dosarul Transferurilor | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Fostul mare internaţional român Gică Popescu (56 de ani) a recunoscut că i-a trecut prin gând să se sinucidă, imediat după ce a aflat sentinţa din Dosarul Transferurilor, în 2014.

Pe 4 martie 2014, Gică Popescu a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani, o lună şi 10 zile în ”Dosarul Transferurilor, o investigaţie a Gazetei Sporturilor, un scandal de corupţie în care au fost implicaţi mai mulţi patroni de cluburi şi impresari, care declarau sumele de transferuri mult mai mici pentru a plăti taxe la stat mai mici.

Pe 5 martie, erau alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, acolo unde Gică Popescu avea toate şansele să câştige. Coincidenţă sau nu faptul că a fost condamnat cu o zi înainte de alegeri? Fiecare îşi trage propriile concluzii.

  • 300.000 de euro a fost prejudiciul pe care Gică Popescu l-a făcut statului român în urma transferului lui Lucian Sânmărtean de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos, în 2003. Sumă pe care ”Baciul” a achitat-o în timp.

Gică Popescu se simte vinovat de moartea tatălui

Gică Popescu a fost eliberat, însă, pe 4 noiembrie 2015. Era prea târziu! La jumătatea lunii mai, Constantin Popescu, tatăl fotbalistului, s-a stins din viaţă la 71 de ani, la Calafat. 

Fostul fundaş a primit o permisie de o zi pentru a merge la înmormântare, însă sufletul său nu a mai fost niciodată acelaşi. A ieşit din închisoare cu vina că i-a grăbit moartea tatălui său.

Chiar şi astăzi, la aproape 9 ani de la eliberare, Gică Popescu se simte vinovat. Consideră că tatăl său ar fi trăit şi acum, dacă nu făcea alegerea de a intra în impresariat şi nu era condamnat în acel dosar.

În acelaşi timp, Gică Popescu a recunoscut că i-au trecut prin gând, la un moment dat, imediat după aflarea sentinţei, gânduri suicidale, însă a găsit tăria de a merge mai departe. Avea pentru ce să lupte.

Gică Popescu: ”Primul gând care-ţi trece prin cap este să te omori”

Tata, model de personalitate. Şi de mândrie. Tata avea o mândrie incredibilă. O ţinută de oltean mândru. Am suferit mult când l-am pierdut atunci. Era un moment greu şi fără să-l pierd.

Da, m-am învinovăţit. Şi acum sunt convins, că dacă nu s-ar fi întâmplat cu mine (), ar fi trăit şi acum. Vezi cum e cu mândria asta? N-a suportat umilinţa. Tata era un om care nu era cu biserica. Era supărat pe preoţi deoarece, spunea dânsul, că te învaţă să dai, dar ei nu dau niciodată. Era o jumătate de glumă.

Când s-a întâmplat atunci, cu noi, mama îl găsea în genunchi, plângând, cu icoana în mână. Tata, să facă aşa ceva? Niciodată. N-avea treabă cu biserica. Mama era o slujitoare a bisericii. În fiecare duminică la biserică. A cântat în cor. Dar tata n-avea nicio treabă.

După aceea, după ce s-a întâmplat, am avut regrete că am intrat în impresariat. Şase luni de zile, atât. 

Da, am greşit că am făcut impresariat. Asta.(n.r - Ai greşit că ai returnat banii aceia?) Niciodată. Eu am făcut ce trebuia. Dar eu nu i-am returnat. Eu am plătit impozitul. În fiecare an, făceam declaraţie rectificativă. Veneam la Bucureşti, era o nebunie. Noi eram în străinătate, nu aveam rigurozitatea de acum, cu fiscalişti, avocaţi.

Acelaşi lucru l-am făcut şi atunci. Asta a fost şi opinia ÎCCJ, când pe mine m-a achitat. Apoi, ne-a băgat pe toţi la rejudecare. DNA mi-a cerut pedeapsă cu suspendare şi mi-au dat cu executare.

Cel mai important lucru, când ajungi acolo, dar şi cel mai greu în acelaşi timp, este să uiţi ce-ai fost afară. Ăsta este lucrul pe care ni l-a spus directorul când am ajuns acolo. Să începi să-ţi faci tot felul de activităţi, ca să-ţi treacă timpul.

Cel mai greu este să accepţi. Ştii care este primul lucru care îţi vine în cap, când primeşti o astfel de veste? Este să te omori. Primul gând care îţi vine în cap. Crede-mă! Fracţiune de secundă. Unde să fugi?”, a povestit Gică Popescu, în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”, de la Orange Sport. 

asdasd

Afla mai multe despre: gica popescudosarul transferurilorconstantin popescusportcast cu sile 

viewscnt
Articole similare