Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul transfer al lui Newcastle după ce a intrat în era ”petrodolarilor”. Surpriză de proporţii în fotbalul englez

Primul transfer al lui Newcastle după ce a intrat în era ”petrodolarilor”. Surpriză de proporţii în fotbalul englez

Premier League

Comentarii

Primul transfer pe care Newcastle îl va face după ce clubul a fost cumpărat de prinţul moştenitor din Arabia Saudită este o adevărată surpriză.

Newcastle este ultimul dintre cluburile care au ajuns în proprietatea unor oameni de afaceri arabi pentru care banii nu reprezintă o problemă.

”Alb-negrii” au fost cumpăraţi de Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită, controlat de prinţul moştenitor Mohammad Bin Salman.

Acum, suporterii lui Newcastle se aşteaptă la transferuri spectaculoase, dar prima mutare este o adevărată surpriză pentru fotbalul european.

Surpriză uriaşă. Cine este primul transfer făcut de Newcastle

Noii şefi ai lui Newcastle sunt cei mai bogaţi din lumea sportului mondial. Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită controlează nu mai puţin de 320 de miliarde de lire sterline.

Drept urmare, fanii lui Newcastle au început să viseze frumos după ce clubul a intrat în sfera de control a prinţului moştenitor al Arabiei Saudite.

Însă lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere. Din cauza fair play-ului financiar, Newcastle nu poate cheltui pe transferuri mai mult de 200 de milioane de lire sterline în următorii 3 ani. Cel puţin teoretic.

Rezultatul acestei limite este că noua conducere a lui Newcastle trebuie să-şi calculeze foarte atent paşii pe piaţa transferurilor.

De altfel, primul transfer pe care Newcastle îl va face în iarnă este o adevărată surpriză în lumea fotbalului.

Potrivit Daily Mail, ”The Magpies” îl vor transfer în iarnă pe fundaşul James Tarkowski, care în prezent este sub contract cu Burnley.

În vârstă de 28 de ani, Tarkowski mai are contract cu Burnely până în vara lui 2022, ceea ce înseamnă că în iarnă va fi liber să negocieze cu orice echipă doreşte.

James Tarkowski este fundaş central, poate juca şi la închidere şi Burnely l-a transferat în februarie 2016 de la Brentford, contra a 4 milioane de euro. Acum, valoarea sa este estimată la 25 de milioane de euro.

În paralel, Newcastle va încerca să aducă şi câteva nume mari din fotbalul mondial şi pare că Mauro Icardi, dar şi Kylian Mbappe ar fi primele ţinte.

Afla mai multe despre: newcastle 

viewscnt
Articole similare