You are here:

Probleme pentru Darwin Nunez! Ce urmează pentru starul lui Liverpool, după s-a luat la bătaie cu fanii columbieni

Probleme pentru Darwin Nunez! Ce urmează pentru starul lui Liverpool, după s-a luat la bătaie cu fanii columbieni

Fotbal intern

Comentarii

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a anunţat că a deschis o anchetă privind incidentele violente din tribune de la finalul semifinalei Uruguay-Columbia (0-1), din Copa America, meci care s-a disputat miercuri seara, la Charlotte. În violenţe a fost implicat şi atacantul Darwin Nunez, relatează AFP.

"Având în vedere actele de violenţă care au avut loc la finalul meciului dintre echipele naţionale ale Uruguayului şi Columbiei, Comisia de Disciplină a CONMEBOL a decis să deschidă o anchetă pentru a clarifica desfăşurarea evenimentelor şi responsabilităţile celor implicaţi", a precizat Confederaţia într-un comunicat.

"Este inacceptabil ca un astfel de incident să transforme pasiunea în violenţă. În consecinţă, orice comportament care încalcă spiritul sportului şi al celui mai frumos spectacol din lume, care aparţine întregii familii, nu va fi tolerat", a adăugat forul.

În timpul meciului au avut loc numeroase faulturi, iar columbianul Daniel Munoz a fost eliminat pentru că l-a lovit cu cotul pe jucătorul PSG Manuel Ugarte (45).

Darwin Nunez, implicat într-un scandal uriaş

Imediat după fluierul final, două grupuri de suporteri, care s-au provocat reciproc în timpul meciului, s-au ciocnit violent. Marea majoritate a spectatorilor de pe stadion erau columbieni, dar nu existau bariere care să-i separe de fanii uruguayeni.

Jucătorii Uruguayului, printre care şi atacantul Darwin Nunez, s-au repezit în mulţime, evident pentru a-şi proteja suporterii de fanii columbieni, provocând haos timp de câteva minute, înainte de intervenţia poliţiei.

În imaginile video difuzate de X, atacantul uruguayan, aproape la bustul gol, este văzut împărţind pumni în tribună cu suporterii columbieni, iar unul dintre aceştia aplicându-i o lovitură puternică în faţă.

Jucătorii uruguayeni au declarat că au acţionat în apărarea familiilor lor, denunţând agresiunea în care au spus că au fost victime. "Nu au fost poliţişti (...) Sper că organizatorii vor fi mai atenţi la familiile" jucătorilor, a declarat fundaşul Jose Maria Gimenez.

 

"Jucătorii uruguayeni au reacţionat instinctiv, natural, pentru a apăra şi proteja copiii din tribune care erau atacaţi, femeile, părinţii, cei mai apropiaţi membri ai familiei. Este reacţia instinctivă a unui părinte", a declarat Ignacio Alonso, preşedintele Federaţiei Uruguayene de Fotbal (AUF).

Uruguay va înfrunta Canada, sâmbătă, în meciul pentru locul al treilea în Copa America, tot la Charlotte.

 

 

Afla mai multe despre: fotbal internaţional 

viewscnt
Articole similare