You are here:

Procedura prin care Ana Bărbosu va primi medalia de bronz, explicată de un fost luptător român: „Mă bucur mult pentru ea!” | EXCLUSIV

Procedura prin care Ana Bărbosu va primi medalia de bronz, explicată de un fost luptător român: „Mă bucur mult pentru ea!” | EXCLUSIV

Jocurile olimpice

Comentarii

Ana Bărbosu a avut câştig de cauză la TAS şi va primi medalia de bronz, câştigată iniţial de americanca Jordan Chiles.

Un fost luptător a explicat procedura prin care Ana Bărbosu va primi medalia de bronz

Ştefan Gheorghiţă, un fost luptător la categoria 74 de kilograme, a participat la Jocurile Olimpice din 2008, acolo unde a ratat la limită medalia de bronz după ce a fost învins de Soslan Tigiev, un luptător din Uzbekistan.

Peste ani însă, în urma controlului antidoping, s-a demonstrat că Tigiev nu şi-a apărat corect şansele şi astfel medalia i-a revenit lui Ştefan Gheorghiţă.

Procedura în care a ajuns în posesia medaliei a fost următoarea: Comitetul Olimpic Internaţional a predat medlia COSR, iar COSR a organizat o festivitate prin care i-a decernat medalia lui Gheorghiţă. Ne aşteptăm la o procedură asemănătoare şi în cazul Anei Bărbosu.

„Sunt fericit că am obţinut această medalie, am muncit pentru ea, dar vă spun sincer că nimic nu se compară cu prezenţa pe podium. Mi-aş fi dorit să fiu acolo pe podium, în acel moment. Astfel de clipe sunt unice şi trebuie trăite ca atare.

Mă bucur mult pentru Ana Bărbosu, o felicit că a intrat în posesia acestei medalii pentru că am văzut concursul de gimnastică şi am văzut cât au muncit fetele, atât ea, cât şi Sabrina. Îmi pare rău pentru Sabrina că nu a putut obţine şi ea o medalie”, a spus Ştefan Gheorghiţă, actualmente antrenor la secţia de lupte Rapid.

Material scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: ana barbosujocurile olimpicetas 

viewscnt
Articole similare