Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Promisiunea secretă a lui Gică Hagi, în momentul ”fuziunii” dintre Viitorul şi Farul. Mai are rost să o respecte? | EXCLUSIV

Promisiunea secretă a lui Gică Hagi, în momentul ”fuziunii” dintre Viitorul şi Farul. Mai are rost să o respecte? | EXCLUSIV

Farul Constanța

Comentarii

S-au împlinit doi ani de când Viitorul şi Farul ”au fuzionat”, sub acelaşi stindard, aşa cum îşi dorea întreaga suflare a fotbalului constănţean.

Întregul proces a fost unul dificil, atât din punct legislativ, cât şi din punct de vedere social, deoarece Constanţa este un oraş cu oameni orgolioşi.

Suporterii, decisivi în ”fuziunea” dintre Viitorul şi Farul

Dincolo de problemele legate de acte, Gică Hagi a trebuit să fie convingător şi cu fanii Farului Constanţa, cei care au susţinut non-stop clubul, chiar şi atunci când acesta a intrat în faliment. Nu au lăsat spiritul Farului să se stingă nicio clipă.

  • În vara lui 2016, după Fotbal Club Farul Constanţa a intrat în faliment, suporterii au înfiinţat rapid un alt club, Suporter Spirit Club Farul Constanţa, pe care l-au dus, cu forţe proprii, din Liga 4 până în Liga 2, în cel mai scurt timp cu putinţă.

Gică Hagi s-a întâlnit de mai multe ori cu liderii facţiunilor din galerie şi le-a explicat acestora care este planul prin care clubul să devină unul dintre cele mai puternice din România şi, de ce nu, chiar din Europa de Est, cât mai curând.

Aşa cum era de aşteptat, suporterii şi-au arătat susţinerea pentru acest proiect, însă au avut şi câteva cereri pentru ”Rege”. Unele au fost acceptat pe loc, altele au rămas în ”stand-by”.

Una dintre ele a fost ca echipa să se numească Fotbal Club Farul Constanţa, nu Fotbal Club Viitorul Farul Constanţa, aşa cum este acum.

Mai exact, suporterii şi-ar fi dorit ca Gică Hagi să recupereze, la un moment dat, CIS-ul (Certificatul de Identitate Sportivă) vechii societăţi, pentru ca echipa să meargă mai departe sub titulatura veche, istorică, de Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa.

Gică Hagi nu a avut nimic împotrivă ideii, însă, la doi ani distanţă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar clubul fanion al constănţenilor, în acest moment, rămâne Fotbal Club Viitorul Farul Constanţa (FCV Farul).

  • UEFA, prin decizia de a păstra echipa în competiţiile europene, a decis că FCV Farul este continuatoarea Viitorului Constanţa, nu un nou sau Farul abandonat în Liga 2.

Întrebarea care se pune acum, la câteva luni după ce FCV Farul Constanţa a devenit campioana României: mai are Gică Hagi vreo intenţie să achiziţioneze entitatea Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanaţa, aşa cum a promis? Sau: Mai are rost o astfel de mutare?”

Ce se întâmplă cu adevărata Fotbal Club Farul Constanţa?

Entitatea patronată în trecut de George Bosînceanu sau Giani Nedelcu, antrenată de Petre Grigoraş în Superligă, Fotbal Club Farul Constanţa, pentru care au jucat, printre alţii, Vasilică Cristocea, Ion Barbu sau Mihai Guriţă în teren, a intrat în faliment în octombrie 2015.

Din acel moment, a început un foarte lung proces de dizolvare a societăţii, care nu s-a finalizat nici măcar în ziua de astăzi.

Mai exact, au avut loc peste 70 de înfăţişări, fără finalitate. Recent, Tribunalul Constanţa a stabilit un nou termen pentru dosarul privind falimentul Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, pe 4 decembrie.

Datoriile vechii entătăţi se ridicau la peste 2.000.000 de euro, însă, în timp, acestea au scăzut considerabil

Conform informaţiilor Orange Sport, Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa ar mai avea de achitat 400.000-500.000 de euro, în conturile foştilor jucători, care au depus memorii la FIFA (Chico, Gosic, etc.)

Afla mai multe despre: gica hagifc farul 

viewscnt
Articole similare