Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Propunerea lui Ion Ţiriac pentru David Popovici, refuzată: "Băi, n-ai cum. Putem şi noi"

Propunerea lui Ion Ţiriac pentru David Popovici, refuzată: "Băi, n-ai cum. Putem şi noi"

Sporturi

Comentarii

Afaceristul Ion Ţiriac a dezvăluit ce a propus în privinţa lui David Popovici, în trecut. El s-a lovit de refuzul preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec.

Ce plănuia Ion Ţiriac în privinţa lui David Popovici

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

David Popovici a avut de unde alege în ultimul an, pentru a-şi continua dezvoltarea. CSA Steaua şi CS Dinamo s-au luptat pentru el, iar clubul din "Ştefan cel Mare" a avut câştig de cauză. De altfel, sportivul s-ar fi putut muta în SUA, unde să lucreze cu metode de ultimă oră. 

Aceasta a fost şi ideea lui Ion Ţiriac, în trecut, dar afaceristul s-a lovit de refuzul Cameliei Potec, cea care a considerat că David Popovici poate performa şi cu condiţiile din România. 

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei preşedinte, care mi-a spus: ‘Băi, Ţiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Şi putem şi noi!'”, a spus Ion Ţiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR.

Cum a ajuns David Popovici de la CSA Steaua la CS Dinamo

CS Dinamo a anunţat, în septembrie 2021, că înotătorul David Popoivici a ales să reprezinte clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare, acolo unde este coleg cu Robert Glinţă. 

La acel moment, mutarea a fost una importantă şi una decisivă pentru cariera lui David Popovici, care ulterior a primit şansa de a se muta cu o bursă în SUA. El a refuzat şi a continuat în România. 

Din informatiile Orange Sport, David Popovici a acceptat o ofertă financiară mai mare din partea CS Dinamo, faţă de oferta pe care i-a făcut-o CSA Steaua la acel moment, clubul care l-a crescut. 

"David a avut contract cu clubul Steaua până în data de 31 august. După acest moment, am purtat negocieri atât cu Steaua cât şi cu alte cluburi. Într-un final, luând în calcul toate coordonatele discutate, am ales oferta de la Dinamo", susţinea Mihai Popovici, tatăl sportivului, pe finalul anului trecut. 

Afla mai multe despre: ion ţiriacdavid popovici 

viewscnt
Articole similare