Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Protest la adresa formatului Cupei Mondiale din 2030! Selecţionerul a luat cuvântul: "Nu sunt fan"

Protest la adresa formatului Cupei Mondiale din 2030! Selecţionerul a luat cuvântul: "Nu sunt fan"

Cupa Mondială

Comentarii

Decizia FIFA de a organiza Cupa Mondială din 2030 în şase ţări de pe trei continente ar putea duce la probleme de integritate sportivă, a declarat selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, potrivit Reuters.

Într-un anunţ surpriză făcut cu un an mai devreme decât era planificat, FIFA a atribuit Cupa Mondială din 2030 Marocului, Spaniei şi Portugaliei, dar a precizat şi că Uruguay, Argentina şi Paraguay vor găzdui trei meciuri de deschidere pentru a marca centenarul turneului.

Joi, oficiali guvernamentali argentinieni şi federaţia locală de fotbal au declarat că ţara va "încerca să organizeze mai multe " meciuri, ceea ce ar putea creşte şi mai mult numărul de deplasări pentru echipe şi fani.

"Marea mea problemă este că nu prea înţeleg integritatea competiţiei", a declarat Southgate joi reporterilor.

"Trebuie să văd cum se prezintă totul, dar am înţeles că sunt trei meciuri jucate în America de Sud, apoi aceste echipe trebuie să traverseze globul, să schimbe din nou fusul orar şi să reia competiţia cu avantajul terenului propriu într-o parte a grupei şi nu în altă parte."

Ediţia trecută a Campionatului European a fost, de asemenea, găzduită în mai multe ţări diferite, din Europa, între care şi România, dar Southgate a declarat că planurile pentru Cupa Mondială 2030 par "destul de dezarticulate" în comparaţie cu acel turneu.

"Din ceea ce am văzut, nu sunt un fan", a spus Southgate.

"Argentina în Buenos Aires nu ar fi grozav. În mod logic, ai putea juca împotriva Argentinei la Buenos Aires şi ar trebui să te întorci înapoi. Există o mare diferenţă între a juca împotriva Argentinei la Buenos Aires şi a juca împotriva ei la Casablanca. Aceasta este o schimbare semnificativă pentru competiţie".

Afla mai multe despre: gareth southgateangliacupa mondiala 

viewscnt
Articole similare