Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PSG e implicată într-un nou scandal. Messi, pus la zid şi el: "Ultra-bogaţii ne distrug planeta". Ce i se reproşează campioanei Franţei

PSG e implicată într-un nou scandal. Messi, pus la zid şi el: "Ultra-bogaţii ne distrug planeta". Ce i se reproşează campioanei Franţei

PSG

Comentarii

Paris Saint-Germain şi unii dintre jucătorii săi, în special starul Lionel Messi, fac obiectul criticilor pentru utilizarea excesivă a avionului în deplasările pe care le efectuează, în plină criză energetică.

Astfel, directorul diviziei TGV-Intercities din cadrul Societăţii naţionale a căilor ferate din Franţa (SNCF), Alain Krakovitch, a postat un mesaj pe contul său de Twitter, în care a comentat recenta deplasare cu avionul la Nantes a jucătorilor lui PSG, pentru partida de campionat disputată sâmbătă şi câştigată cu 3-0 de Messi şi colegii săi.

Krakovitch a subliniat în mesajul său că există trenuri de mare viteză ale SNCF care acoperă în doar două ore distanţa de aproximativ 400 km dintre Paris şi Nantes.

El a profitat de ocazie pentru a reînnoi propunerea pe care compania sa a a făcut-o clubului PSG, "adaptată nevoilor specifice" ale parizienilor în ceea ce priveşte "siguranţa, viteza, serviciile şi eco-mobilitatea", pentru a-şi acoperi călătoriile cu trenul.

Ministrul francez al Sportului, Amelie Oudea-Castera, susţine propunerea SCNF de a transporta echipele franceze de fotbal în călătoriile lor prin Franţa şi a dat ca exemplu colaborarea dintre Betis Sevilla şi căile ferate spaniole, prin care gruparea andaluză a obţinut tarife preferenţiale pentru jucători, echipă tehnică şi conducători pentru deplasările acestora cu trenul.

Vinerea trecută, ONG-ul anti-globalizare Attac l-a acuzat pe Lionel Messi, în cadrul unei campanii pe reţelele de socializare, pentru zborurile sale numeroase cu avionul.

Sub titlul 'Ultra-bogaţii distrug planeta', Attac a menţionat că "din iunie şi până în august, Lionel Messi a efectuat 52 de zboruri cu avionul său privat, adică 1.502 de tone de CO2 (dioxid de carbon)", cantitate similară "cu cea produsă de un francez în 150 de ani".

Afla mai multe despre: psg 

viewscnt
Articole similare