Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Puşcaş a trecut cu Genoa mai departe în Cupa Italiei. Atacantul român a intrat pe teren în minutul 58

Puşcaş a trecut cu Genoa mai departe în Cupa Italiei. Atacantul român a intrat pe teren în minutul 58

Stranieri

Comentarii

Echipa italiană Genoa a învins marţi, pe teren propriu, formaţia SPAL Ferrara, scor 1-0, într-un meci din şaisprezecimile Cupei Italiei.

Genoa s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Albert Gudmundsson, în minutul 46, din penalti. Atacantul român George Puşcaş a intrat pe teren în minutul 58, în locul lui Kelvin Yeboah. Puşcaş a avut două ocazii, în minutele 77 şi 88, dar a primit şi un cartonaş galben, în minutul 79, pentru fault.

Fundaşul român Radu Drăguşin nu a fost utilizat în acest meci.

Toţi îl critică, el îl apără. Omul care mai crede în revirimentul lui George Puşcaş: ”Încă nu e cauză pierdută”

George Puşcaş a fost unul dintre cei mai criticaţi jucători din naţionala României după ultima acţiune. Deşi a obţinut o victorie la scor în faţa Bosniei, la care atacantul de 26 de ani a contribuit din plin, selecţionata condusă de Edi Iordănescu a retrogradat în Liga Naţiunilor.

România a încheiat cum nu se poate mai prost ultima campania. A terminat pe ultimul loc în grupa din Liga Naţiunilor, ceea ce a dus la retrogradarea în divizia inferioară, Liga C.

În ultima etapă, ”tricolorii” au obţinut un succes la scor în faţa Bosniei, scor 4-1, o Bosnie totuşi care a jucat cu garnitura a doua.

În acea victorie, George Puşcaş, care a început meciul ca rezervă, a fost autorul unei ”duble”. Chiar dacă evoluţia le-a adus aminte multor suporteri de evoluţiile la naţionala de tineret, Mihai Stoica şi Basarab Panduru, dar şi Gică Popescu nu au uitat multele ”realizări” ale acestuiea în tricoul ”tricolor” şi l-au criticat în consecinţă.

Totuşi, în apărarea lui Puşcaş a sărit Viorel Moldovan. Acesta încă are încredere în calităţile vârfului de 26 de ani şi speră că va învăţa din reproşurile primite în ultima vreme.

”Nu vreau să facem paralele pentru că a dat dovadă de multă imaturitate George Puşcaş. Eu am avut aşteptări foarte mari de la el. L-am debutat la o vârstă foarte fragedă la naţionala de tineret împotriva Italiei, la Ploieşti, chiar am şi câştigat.

Încă nu este o cauză pierdută, dar trebuie să schimbe foarte mult viziunea şi atitudinea. Dă dovadă de foarte mult snobism. Mi se pare foarte încrezut şi nu are motive, pentru că randamentul lui in ultimii ani a fost destul de slab. 

Nu a reuşit să se impună în Anglia, acolo unde a activat, la Reading. Poate a avut şi unele probleme medicale, dar calităţi are. Încă nu e cauză pierdută, dar trebuie să se analizeze sau cei care sunt pe lângă el să îl ajute să îi spună clar aceste lucruri şi nu numai lui, şi altora. 

Chiar dacă se pot vexa, ei trebuie să accepte şi ceea ce spun eu în momentul de faţă, ei trebuie să accepte, pentru că vine din partea unui ex-jucător care am făcut ceva pentru fotbalul ăsta şi pentru echipa naţională şi trebuie să le ia ca atare şi să... Poate să îmi dea şi mie peste nas, să îmi arate că s-a schimbat, că va fi un alt Puşcaş, că va fi un element pentru echipă, pentru jocul colectiv, pentru că iarăşi avem o problemă. 

Trebuie să existe bun simţ şi o analiză foarte pertinentă a ta, asupra jocului tău după fiecare joc, după fiecare antrenament să vezi ce faci bine, ce nu faci bine, dar foarte mulţi îl iau pe ”nu” în brate şi nu acceptă situaţiile când un antrenor îi aduce o critică. El o ia în nume personal, nu o ia în sensul în care poate să schimbe ceva, dacă asculta această critică şi o transformă într-o critică pozitivă”, a declarat Viorel Moldovan, pentru Orange Sport. 

George Puşcaş a bifat 32 de meciuri în tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat zece goluri.

Afla mai multe despre: genoa-puşcaş-cupa italiei 

viewscnt
Articole similare