Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Qatarul se confruntă cu o campanie de critici "fără precedent” cu privire la găzduirea Cupei Mondiale, afirmă emirul statului din Golf

Qatarul se confruntă cu o campanie de critici "fără precedent” cu privire la găzduirea Cupei Mondiale, afirmă emirul statului din Golf
Comentarii

Qatarul se confruntă cu o campanie de critici "fără precedent” cu privire la găzduirea Cupei Mondiale, a declarat, marţi, emirul Tamim bin Hamad Al-Thani, conform AFP.

„De când am primit onoarea de a găzdui Cupa Mondială, Qatarul a fost ţinta unei campanii fără precedent pe care nicio altă ţară gazdă nu a suferit-o”, a spus el în timpul unui discurs.

Cupa Mondială începe la 20 noiembrie.

FIFA a acordat Cupa Mondială Qatarului în 2010, iar emiratul a cheltuit zeci de miliarde de dolari pentru pregătirea evenimentului care va avea loc în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie.

Statul bogat este însă subiectul a numeroase critici cu privire la tratamentul acordat lucrătorilor străini, drepturile LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queers) şi femei sau utilizarea aerului condiţionat în cele opt stadioane ale sale, care au costat 6,75 de miliarde de dolari.

„Iniţial am tratat acest subiect cu bună-credinţă, ba chiar am considerat că anumite critici au fost pozitive şi utile, ajutându-ne să dezvoltăm aspecte care trebuiau să fie”, a declarat emirul în faţa consiliului legislativ de la Doha.

„Dar curând ne-a devenit clar că această campanie persistă, se extinde, există calomnii şi standarde duble, atingând un nivel de necruţare care i-a lăsat pe mulţi să se întrebe, din păcate, de motivele şi motivaţiile reale ale acestei campanii”, a adăugat el.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat recent că ediţia Cupei Mondiale din Qatar, prima care se va desfăşura într-o ţară arabă, va fi „cea mai bună din toate timpurile”.

Afla mai multe despre: qatarcampionatul mondial 

viewscnt
Articole similare