Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răbufnirea lui Valeriu Iftime! Mesajul prin care face acuzaţii grave după meciul cu Voluntari: ”Jucătorii mi-au spus că au simţit asta în teren”

Răbufnirea lui Valeriu Iftime! Mesajul prin care face acuzaţii grave după meciul cu Voluntari: ”Jucătorii mi-au spus că au simţit asta în teren”

FC Botoșani

Comentarii

Valeriu Iftime a răbufnit la câteva ore după meciul FC Botoşani - FC Voluntari 3-3.

Valeriu Iftime, patronul de la FCSB, s-a simţit nedreptăţit după remiza cu Voluntari, scor 3-3 şi a ieşit la atac. Iftime a publicat un mesaj dur pe reţelele de socializare în care a lansat o serie de atacuri. 

”ARBITRAŢI-NE CORECT, NEPĂRTINITOR ŞI NU VOM RETROGRADA!

  • arbitrii ne tratează de parcă am fi deja retrogradaţi şi n-am mai avea dreptul la corectitudine!

  • faultul în careu asupra lui Florescu, tratat cu galben, în timp ce în careul nostru arbitrii au căutat cu lupa VAR orice infracţiune

  • furaţi cu acelaşi VAR şi la meciul cu Galaţiul

  • grupul de jucători e tot mai unit, Andrei Patache se dovedeşte un antrenor foarte inspirat, aşa că vom lupta până la capăt şi NU VOM RETROGRADA!

Meciul de astăzi cu FC Voluntari a fost, pentru un spectator neutru, un spectacol pe cinste: cu goluri multe, cu faze extraordinare, ratări rarisime la ambele porţi, penalty marcat, penalty apărat, eliminări. Şi, iarăşi, pentru un spectator neutru, rezultatul final probabil că a părut unul echitabil.

Dinspre noi, cei de la FC Botoşani, lucrurile se văd un pic altfel. Pentru că, pentru a nu ştiu câta oară în acest sezon, suntem afectaţi de maniera de arbitraj. Greşelile sunt omeneşti, pot să apară, dar ceea ce cu adevărat este intolerabil este maniera cu care suntem trataţi de arbitri, de cei care fac delegările, de cei din camera VAR. Suntem priviţi de parcă am fi deja retrogradaţi, nu am mai conta şi n-am mai avea dreptul la corectitudine din partea celor care, cum se spunea pe vremuri, ”împart dreptatea” pe terenul de joc.

Concret, astăzi s-a observat din tribune sau de la televizor modul diferit în care au fost tratate faze similare, suspiciuni de penalty, în cele două careuri. Noi, FC Botoşani, avem un penalty, la un fault în careu asupra lui Florescu. Arbitrul Kovacs nici măcar n-a încercat să verifice la VAR această fază. I-a dat direct galben pentru simulare lui Florescu, o decizie total eronată, aşa cum ar fi putut vedea cu uşurinţă dacă ar fi apelat la VAR. Sau, mă rog, dacă VAR-ul i-ar fi atras atenţia, că nu îmi este foarte clar care e relaţia dintre arbitrul din teren şi VAR.

În careul nostru, în schimb, totul a fost privit cu lupa, VAR-ul a intervenit de două ori, dictând penalty-uri la faze, din punctul meu de vedere, discutabile, dacă ne gândim la spiritul jocului, nu strict la litera regulamentelor. Cel puţin aşa-zisul henţ al lui Dican, când el încearcă să-şi ferească mâna la spate, a fost foarte uşor acordat. Dar, repet, problema e diferenţa de tratament: în cazul nostru nici nu s-a uitat la o reluare, iar împotriva noastră au căutat cu lupa motive pentru a dicta 11 metri.

La fel şi la eliminarea lui Pius: un cartonaş galben dat mult prea uşor, practic pentru nimic, pe interpretarea subiectivă a unei faze în care singura vină a lui Pius a fost aceea că a sărit atât de sus, încât adversarul lui abia a ajuns cu capul în dreptul cotului său.

Şi nu e primul meci în care suntem dezavantajaţi de arbitri, fără ca măcar cineva din presă, inclusiv comentatorii de la TV, să spună ceva despre asta. În meciul cu Galaţiul ni s-au anulat, tot prin acest VAR, două goluri pe motiv de ofsaid, fără ca la vreunul dintre aceste goluri reluarea oficială să demonstreze acest ofsaid.

Revenind la meciul de astăzi, am discutat după meci cu jucătorii şi mi-au spus cu toţii acelaşi lucru: au simţit în teren, la orice interacţiune cu arbitrul, aceeaşi atitudine: ”Ce mai vreţi şi voi? La câte puncte aveţi, chiar mai vreţi să rămâneţi în prima ligă?”. Nu acestea au fost cuvintele arbitrului, însă aceasta a fost atitudinea rezultând din gesturile, vorbele şi întreg comportamentul transmis încontinuu băieţilor noştri de arbitrul Kovacs.

Cei care fac delegările şi cei care ne arbitrează trebuie să-şi facă treaba corect, să ne trateze drept ceea ce suntem: o competitoare ca oricare alta în această ligă 1. Nu suntem deja retrogradaţi, iar meciul de astăzi m-a ambiţionat teribil să mă lupt pentru aceşti băieţi, pentru această echipă, pentru atâţia şi atâţia iubitori de fotbal din judeţ ca să rămânem în prima ligă

Trataţi-ne corect! Nu ne furaţi! Nu ne priviţi ca pe o entitate care deja nu mai contează în liga 1 pentru că noi, FC Botoşani, vom rămâne în prima ligă, dacă ne lăsaţi să jucăm!

 

După meciul de astăzi, am rămas momente bune în tribune şi m-am gândit câtor oameni le-ar lipsi acest spectacol fotbalistic dacă noi am pleca de pe prima scenă. După aceea, am constatat la vestiare, discutând cu jucătorii, că, dincolo de frustrarea provocată de un arbitraj care te tratează ca şi cum nu ai avea aceleaşi drepturi ca şi adversarii tăi, s-a format un grup tot mai unit, tot mai încrâncenat, tot mai îndârjit în această luptă pentru a face puncte şi a urca în clasament.

 

Am văzut în ultimele două meciuri că avem antrenor, un antrenor excepţional de bun, foarte-foarte inspirat, Andrei Patache, căruia îi dau credit multă vreme de aici încolo.

 

Aşa că mă voi lupta să rămânem în prima ligă şi anul viitor, chiar dacă, aşa cum am tot spus în ultima vreme, costurile implicate sunt foarte mari, poate chiar insuportabile. Deocamdată, însă, luptăm la baionetă să nu retrogradăm. Şi nu vom retrograda!”, a scris Valeriu Iftime, pe contul personal de Facebook.

Afla mai multe despre: valeriu iftimefc botoşanivoluntari 

viewscnt
Articole similare