adplus-dvertising
You are here:

Rachel Nichols, prezentatoare ESPN care a acoperit NBA, concediată după ce conducerea a considerat că a jignit o colegă de culoare

Rachel Nichols, prezentatoare ESPN care a acoperit NBA, concediată după ce conducerea a considerat că a jignit o colegă de culoaregalerie foto

Diverse

Comentarii

Televiziunea ESPN a decis concedierea prezentatoarei Rachel Nichols, care acoperea evenimentele din NBA, din cauza unei replici la adresa unei persoane de culoare. De asemenea, conducerea i-a anulat şi emisiunea "The Jump", joi.

Rachel Nichols, prezentatoare ESPN care a acoperit NBA, concediată

Evenimentele se petrec la aproape două luni după ce cuvintele controversate ale prezentatoarei au devenit publice, în care a sugerat că Maria Taylor, colega ei, a fost promovată pentru că este de culoare. 

"Am fost de comun acord că această abordare, în ceea ce priveşte felul în care acoperim NBA, a fost cea mai bună pentru toţi cei implicaţi", a declarat David Roberts, vicepreşedintele ESPN, într-un comunicat. „Rachel este un excelent reporter, gazdă şi jurnalist şi îi mulţumim pentru numeroasele sale contribuţii la conţinutul nostru NBA”, a adăugat oficialul televiziunii. 

Galerie foto cu Rachel Nichols

La începutul lunii iulie, The New York Times a publicat o înregistrare a unei conversaţii cu Rachel Nichols, reporter şi prezentatoare ESPN. În înregistrarea din iulie 2020, Nichols este auzită sugerând că Taylor a obţinut promovarea, pentru că este de culoare. 

„Dacă trebuie să-i oferiţi mai multe lucruri de făcut, pentru că simţiţi presiuni în legătură r****** de diversitate, îi puteţi da postul”, a spus Nichols în inregistrarea în care foloseşte remarca jignitoare. 

Ulterior, şi-a cerut scuze, spunând că îşi respectă colegii de la ESPN şi că regretă că a rănit prin cuvintele sale. Plecarea a avut loc şi după ce Rachel Nichols nu s-a înţeles cu ESPN în privinţa noului său salariu. 

Galerie foto cu Rachel Nichols

 

viewscnt
Articole similare