Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rafael Nadal, adversar de top la primul meci după revenire! Se va duela cu un câştigător de Grand Slam

Rafael Nadal, adversar de top la primul meci după revenire! Se va duela cu un câştigător de Grand Slam

Tenis

Comentarii

Spaniolul Rafael Nadal, care revine în competiţie după aproape un an de absenţă, va evplua contra austriacului Dominic Thiem, venit din calificări, în primul tur al turneului de la Brisbane (Australia).

Rafael Nadal are un adversar de top la primul meci după revenire! Se va duela cu un câştigător de Grand Slam

Cei doi s-au întâlnit de cincisprezece ori în circuit, Nadal câştigând nouă pattide, inclusiv două finale la Roland Garros. Ultima dată când s-au întâlnit a fost la Mastersul din 2020, când Thiem, pe atunci numărul 3 mondial, l-a învins pe spaniol.

Spaniolul se află acum pe locul 672 în lume după absenţa sa şi a avut nevoie de un wild-card pentru a juca în turneul australian.

Austriacul, aflat pe locul 98 în lume, încearcă să revină la cea mai bună formă, după ce a avut probleme la încheietura mâinii.

La un an de la accidentare, Rafael Nadal a făcut o declaraţie atipică. "Este imposibil să mă gândesc să câştig turnee astăzi"

"Este imposibil să mă gândesc să câştig turnee astăzi", a spus el. "Ceea ce este cu adevărat posibil este să mă bucur de revenire. Nu mă aştept la multe la un an fără să fiu pe teren".

Nadal a declarat că 2024 va fi probabil ultimul său an în circuitul profesionist. Dar el s-a declarat încurajat de forma sa fizică, mărturisind că se simte mult mai bine decât se aştepta în urmă cu o lună.

"Nu pot avea obiective pe termen super lung, pentru că nu mă văd jucând o perioadă super lungă de timp", a declarat el vineri. "Nu ştiu cum vor merge lucrurile în continuare. Nu sunt un jucător care încearcă să anticipeze ce se poate întâmpla pe termen scurt, iar pe termen mediu este şi mai greu".

 

Afla mai multe despre: rafael nadalatpdominic thiem 

viewscnt
Articole similare