You are here:

"Răspândiţi vestea: legenda Neymar s-a întors". Starul brazilian a jucat din nou după o absenţă de un an

"Răspândiţi vestea: legenda Neymar s-a întors". Starul brazilian a jucat din nou după o absenţă de un an

Fotbal internațional

Comentarii

Atacantul brazilian Neymar a jucat din nou într-o competiţie oficială după o absenţă de un an, generată de o gravă accidentare, intrând în joc în minutul 77 al meciului câştigat în deplasare de echipa sa, Al-Hilal, cu scorul de 5-4, în faţa formaţiei Al-Ain, luni seară, în Liga Campionilor Asiei.

Starul sud-american, în vârstă de 32 de ani, s-a accidentat la ligamentul încrucişat şi la menisc pe 17 octombrie 2023, în cursul partidei dintre Brazilia şi Uruguay, din preliminariile Cupei Mondiale 2026.

"Răspândiţi vestea: legenda Neymar s-a întors", a scris clubul saudit, anunţând intrarea în joc a brazilianului într-un comentariu live al meciului pe reţeaua X.

Neymar nu prea a avut timp să iasă în evidenţă, chiar dacă a avut o mare ocazie de gol în minutul 87. Servit în profunzime, brazilianul a avut un schimb de pase cu coechipierul său sârb Aleksandar Mitrovic la marginea careului advers, iar apoi a şutat la poartă, însă şutul său în diagonală din banda stângă a fost respins în extremis de portarul lui Al-Ain.

Înainte de accidentare, Neymar jucase doar cinci meciuri pentru Al-Hilal, echipă la care a sosit în august 2023, când s-a transferat de la Paris Saint-Germain pentru un salariu de aproximativ 100 de milioane de euro pe sezon, potrivit rapoartelor presei.

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a salutat revenirea golgheterului istoric al Selecao (79 de goluri în 128 de selecţii, cu două în plus faţă de Pele).

"După 369 de zile (de absenţă), CBF este bucuroasă să-l revadă pe Neymar pe teren (...) El reprezintă magia fotbalului brazilian şi captivează fanii din întreaga lume", a precizat confederaţia braziliană într-un comunicat.

Numărul 10 brazilian afirmă că şi-a stabilit mai multe obiective până la Cupa Mondială din 2026 din Mexic, Canada şi Statele Unite. Următoarele meciuri de calificare pentru cvintupla campioană mondială Brazilia sunt programate în luna noiembrie.

Afla mai multe despre: neymar 

viewscnt
Articole similare