Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răspunsul ruşilor după ce FIFA şi UEFA au decis să îi elimine din toate competiţiile internaţionale! Federaţia Rusă de Fotbal a anunţat că va face apel la TAS

Răspunsul ruşilor după ce  FIFA şi UEFA au decis să îi elimine din toate competiţiile internaţionale! Federaţia Rusă de Fotbal a anunţat că va face apel la TAS
Comentarii

Rusia a fost exclusă de către FIFA şi UEFA din toate competiţiile internaţionale, după agresiunea faţă de Ucraina.

FRF a anunţat, luni, printr-un comunicat, că FIFA şi UEFA au decis astăzi ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naţionale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competiţiile FIFA şi UEFA până la noi ordine.

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Consiliului FIFA şi de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituţii în astfel de probleme urgente.

Fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toţi oamenii afectaţi din Ucraina. Ambii preşedinţi, FIFA şi UEFA, speră că situaţia din Ucraina se va îmbunătăţi semnificativ şi rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate şi pace între oameni.

La scurt timp, Preşedintele Federaţiei Ruse de Fotbal, Alexander Valeryevich Dyukov, a publicat un comunicat pe site-ul oficial în care a discutat despre decizia luată azi de cele două foruri europene. Oficialul rus a mai anunţat că Federaţia Rusă de Fotbal va face apel la TAS, pentru a putea participa la competiţiile internaţionale. 

 ”Este o ofensă la adresa unui număr uriaş de atleţi!”

”Uniunea de Fotbal a Rusiei este în dezacord total cu decizia FIFA şi UEFA de a interzice tuturor echipelor din Rusia participarea la meciurile din competiţiile internaţionale pe o perioadă nedeterminată.

Considerăm că această decizie se opune regulilor şi principiilor unei competiţii internaţionale şi spiritului sportiv. Are un caracter discriminatoriu şi este o ofensă la adresa unui număr uriaş de atleţi, antrenori, angajaţi ai echipelor de club şi al echipelor naţionale şi, cel mai important, la adresa a milioane de suporteri ruşi şi străini, ale căror interese trebuie protejate în primul rând de organizaţiile sportive internaţionale.

Astfel de acţiuni împart lumea sportului, care întotdeauna a aderat la principii de egalitate, respect reciproc şi independenţă faţă de politic. Ne rezervăm dreptul de a face apel la decizia FIFA şi UEFA în acord cu normele legislaţiei sportive internaţionale”, a fost anunţul ruşilor, citat de Championat.

Afla mai multe despre: rusia-ucraina-uefa-fifa 

viewscnt
Articole similare