Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Război deschis între echipele din primele două ligi engleze. Formaţiile din Championship vor da în judecată Premier League dacă sezonul e declarat nul

Război deschis între echipele din primele două ligi engleze. Formaţiile din Championship vor da în judecată Premier League dacă sezonul e declarat nul

Premier League

Comentarii

Criza provocată de coronavirus a dat naştere unui conflict între echipele din primele două ligi engleze. Iar miza este una de sute de milioane de euro.

Incertitudinea este cuvântul de ordine în toate campionatele de fotbal ale Europei. Epidemia de coronavirus a dus la suspendarea competiţiilor pe tot continentul, iar numeroase întrebări se ridică în ceea ce priveşte omologarea rezultatelor. O miză deosebită este campionatul Angliei, care pune la bătaie miliarde de euro. Nimeni nu ştie încă felul în care va continua fotbalul după ce criza va fi trecut, dar este clar că presiunea s-a mutat acum pe umerii oficialilor de la Londra.

În cel mai negru scenariu al britanicilor, criza de coronavirus s-ar putea prelungi atât de mult, încât meciurile rămase să nu se mai poată disputa în totalitate. Caz în care Premier League va avea o decizie foarte grea de luat. Declararea sezonului nul ar face ca nimeni să nu mai retrogradeze, lucru care va provoca fără îndoială nemulţumirea echipelor din Championship care luptă pentru promovare. Presa britanică scrie despre o întâlnire în secret a echipelor de top din Championship, care s-au hotărât să dea în judecată Premier League dacă nu le vor fi asigurare trei locuri în prima ligă.

Reprezentanţii de la Leeds, West Brom, Fulham, Brentford, Nottingham Forest şi Preston au avut deja o primă întâlnire, urmând ca o nouă şedinţă să fie ţinută în curând cu toate cele 24 de echipe din Championship. 

Pierderi de 800 de milioane de euro din drepturile tv

Procesul care s-ar putea naşte cu echipele din Championship e probabil cea mai mică grijă a oficialilor Premier League în acest moment. Interesul lor este să ducă oricum sezonul la bun sfârşit până la 1 August. De ce această dată? Pentru că atunci intră în vigoare noul contract cu deţinătorii de drepturi şi sute de milioane de euro sunt la mijloc.

Fiecare echipă din Premier League mai are nouă sau zece meciuri de transmis la tv, din totalul de 38 din acest sezon. Un calcul simplu ne arată că pierderile ar putea fi de peste 800 de milioane de euro, din totalul de 3.3 miliarde pe care televiziunile ar trebui să le plătească.

Afla mai multe despre: premier leaguechampionshipconflictretrogradarepromovarecoronaviruscovid-19 

viewscnt
Articole similare