You are here:

Război total între Mbappe şi PSG. Atacantul a respins medierea şi a cerut datoriile de 55 de milioane de euro

Război total între Mbappe şi PSG. Atacantul a respins medierea şi a cerut datoriile de 55 de milioane de euro

Kylian Mbappe

Comentarii

Kylian Mbappe a respins medierea propusă de Liga de fotbal profesionist din Franţa (LFP) între atacantul care joacă din vară la Real Madrid şi fostul său club, Paris Saint-Germain, informează L'Equipe.

În urma litigiului financiar dintre Kylian Mbappe şi PSG, comisia juridică a LFP a decis să solicite o mediere între cele două părţi. 

Mbappe, căpitanul naţionalei Franţei, al cărui contract cu PSG a expirat pe 30 iunie, a semnat cu Real Madrid şi cere acum 55 milioane euro reprezentând salarii şi prime pe care clubul parizian i le datora. Avocaţii celor două părţi s-au întâlnit miercuri dimineaţă la invitaţia comisiei juridice a LFP, sesizată de Mbappe.

"Eventualitatea unei medieri a fost menţionată în cadrul acestei audieri. Această ipoteză a fost respinsă, în timpul şedinţei, de reprezentantul jucătorului", a afirmat anturajul lui Mbappe într-un comunicat de presă către AFP.

"Ar fi inutilă o mediere pentru a stabili neplata care reiese din simpla analiză a fişelor de salariu ale jucătorului", continuă comunicatul, fără a preciza ce opţiuni va alege Mbappe. Printre posibilităţi, ar fi ca Mbappe să aducă problema în faţa UEFA sau chiar a tribunalului pentru conflicte de muncă.

"Clubul a reamintit faptul că jucătorul şi-a asumat angajamente clare, repetate în public şi în privat, şi că aceste angajamente trebuie respectate de jucător, în contextul a şapte sezoane fantastice corespunzătoare unei investiţii fără precedent a clubului. În lumina argumentelor documentate, Comisia a insistat asupra stabilirii unei medieri între părţi, pe care Paris-Saint-Germain o caută de multe luni. Comisia a invitat jucătorul să ia în considerare acest proces de mediere", a notat gruparea de pe Parc des Princes.

Anturajul conducerii lui PSG a declarat apoi: "Este un mare eşec pentru Kylian, a vrut ca comisia să îi ordone lui PSG să-i plătească 55 de milioane de euro, dar ea a acceptat argumentele noastre numeroase şi pertinente, afirmând că el trebuie să ajungă la o înţelegere".

"Pentru a se sustrage de la obligaţia de plată, clubul încearcă să demonstreze existenţa unui acord ascuns care să-l justifice, dar clubul nu demonstrează existenţa unui astfel de acord. Cu atât mai mult, nu dovedeşte nici semnarea, nici omologarea sa. Astfel, acordul ar fi nul şi neavenit în virtutea aplicării prevederilor articolului 256 din carta fotbalului profesionist", s-a plâns anturajul lui Mbappe.

Afla mai multe despre: mbappe 

viewscnt
Articole similare