Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Războiul din Orientul Mijlociu, prin ochii unui fotbalist israelian din România: „Mi-au murit prietenii! De 50 de ani nu am mai avut asemenea atac”

Războiul din Orientul Mijlociu, prin ochii unui fotbalist israelian din România: „Mi-au murit prietenii! De 50 de ani nu am mai avut asemenea atac”galerie foto

Inedit

Comentarii

Idan Golan, fotbalistul israelian al Gloriei Buzău, sună de mai multe ori pe zi să afle ce se întâmplă cu familia lui din Israel.

Ororile războiului din Israel sunt resimţite şi în fotbalul românesc. Component al divizionarei secunde Gloria Buzău, israelianul Idan Golan suferă de când a izbucnit conflictul.  

În vârstă de 27 de ani, fotbalistul care a mai jucat la Universitatea Cluj şi FC Voluntari vrea ca vinovaţii să fie pedepsiţi fără milă. 

„Aceste zile sunt foarte grele pentru tot poporul israelian. Am pierdut câţiva prieteni apropiaţi în timpul atacului terorist executat de Hamas. O organizaţie teroristă care trebuie distrusă. Lucrurile pe care le-au făcut, lucruri mai rele decât naziştii. Nu vreau să descriu totul, desigur, dar nu sunt oameni. Nu sunt oameni. 

În special în primele două-trei zile după ce s-a întâmplat a fost un pic greu, dar sunt profesionist, trebuie să-mi susţin familia, de aceea am nevoie să mă concentrez pe antrenamente, pe meciuri şi să fiu gata pentru orice”, a spus Idan Golan, fotbalist Gloria Buzău, pentru Sportsnet

De asemenea, spune că, deşi părinţii săi sunt într-o zonă sigură, îi sună de mai multe ori pe zi pentru a vedea ce fac. De asemenea, se interesează de soarta prietenilor săi, care s-au înrolat în număr mare. 

„Ei sunt într-un oraş sigur, departe de Fâşia Gaza, aşa că sunt bine, familia mea e bine. Îmi sun părinţii de câteva ori pe zi, dar în aceste momente mai des, de asemenea pe prietenii mei, care sunt acum în armată, marea lor majoritate. Continui să-i sun şi să verific ce se întâmplă.

În Israel suntem obişnuiţi să avem situaţii dificile, din păcate. Nu am mai avut niciodată un asemenea atac ucigaş în Israel de 50 de ani, dar suntem un popor puternic, suntem o naţiune puternică, nu ne temem de nimic şi credem în armata noastră. Aici le am pe soţia mea şi pe fiica noastră, în vârstă de 11 luni”, a mai spus Idan Golan. 

Idan Golan se va duela cu prietenul lui, Gabi Tamaş 

Luni, Gloria Buzău o va întâlni la Chiajna pe Concordia, meciul prilejuindu-i lui Idan Golan o întâlnire cu cel mai bun prieten al lui din România, Gabi Tamaş, cu care a fost coechipier în Israel.  

„Am o mulţime de amintiri frumoase cu Gabi. Nu e un secret că suntem foarte buni prieteni, dar în acest meci nu-mi pasă. Noi trebuie să câştigăm şi asta e tot. A fost un băiat bun, a fost unul dintre cei mai buni băieţi pe care i-am întâlnit în cariera mea, mereu gata să te susţină şi să te ajute. Atunci, la Haifa, eram unul dintre cei mai tineri jucători din echipă şi mereu am avut susţinerea lui. 

Cred că am început bine, suntem într-o poziţie bună să ne atingem obiectivul, dar nu trebuie să ne gândim doar la obiectivul final. Trebuie să luăm totul meci cu meci, să ştim că partida următoare e cea mai importantă şi să încercăm să câştigăm fiecare meci. Să nu ne gândim la viitoarele întâlniri, ci doar la cea care se află în faţa noastră”, a încheiat Idan Golan. 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: idan golangloria buzaurazboi israelrazboi gaza 

viewscnt
Articole similare