Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu aşteaptă ca Gigi Becali să prezinte scuze pentru declaraţiile discriminatorii legate de femei

Răzvan Burleanu aşteaptă ca Gigi Becali să prezinte scuze pentru declaraţiile discriminatorii legate de femei

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu a declarat, joi, că preşedintele FCSB, Valeriu Argăseaală, a fost prezent la şedinţa Comitetului Executiv al FRF. El a menţionat că instituţional relaţia dintre federaţie şi club funcţionează, în ciuda tensiunilor legate de afirmaţii discriminatorii la adresa femeilor din arbitraj, făcute de Gigi Becali în urmă cu ceva timp.

“Sunt sigur că a avut un acord din partea patronului pentru a fi prezent astăzi la şedinţa Comitetului Executiv”, a spus Burleanu.

Preşedintele FRF a precizat că aşteaptă ca Gigi Becali să prezinte scuze.

“Principiile noastre sunt foarte importante şi nu vom abdica de la ele. Cred că acesta trebuie să fie rolul oricărui conducător de organizaţie, să împingă fenomenul fotbalistic în cazul nostru mai departe. Nu cred că o federaţie care vrea să reprezinte toate eşaloanele ar trebui să facă vreun pas înapoi în ceea ce priveşte principiile şi valorile. 

Aşteptăm să-şi ceară scuze în ceea ce priveşte doamnele oe care le avem şi fetele pe care le avem astăzi angrenate în fenomenul fotbalistic şi care au fost discriminate şi la nivelul societăţii noastre în ansamblu. Dar din punct de vedere instituţional relaţia dintre FRF şi club funcţionează.

Cred că este datoria noastră să susţinem toate femeile care participă la fenomenul fotbalistic, femeile care urmăresc fenomenul fotbalistic şi care pur şi simplu s-au simţit discriminate. Dacă dumneavoastră când mergeţi acasă soţia dumneavoastră sau prietena dumneavoastră nu s-a simţit discriminată, nu s-a simţit afectată de aceste declaraţii... Eu cred că sunt şi în asentimentul dumneavoastră chiar dacă nu recunoaşteţi”, a afirmat el.

În luna mai, după meciul FC Voluntari - CS Mioveni, Gigi Becali declara pentru prosport.ro că în fotbalul masculin nu ar trebui să fie arbitri femei.

“Am văzut meciul Voluntari – Mioveni! Arbitru a fost o femeie (n.n. Iuliana Demetrescu), cu sânii în vânt pe teren! Aţi mai pomenit aşa ceva? Asta ne mai trebuia! Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Ştiu, aşa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem şi noi aşa? Du-te la fotbal feminin”.

Afla mai multe despre: răzvan burleanugigi becalifrffemei arbitraj 

viewscnt
Articole similare