Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu, convins: ”Arbitrii greşesc, dar nu o fac intenţionat. Nu se mai poate vorbi de corupţie”. Doi centrali români urmează să arbitreze la Mondial

Răzvan Burleanu, convins: ”Arbitrii greşesc, dar nu o fac intenţionat. Nu se mai poate vorbi de corupţie”. Doi centrali români urmează să arbitreze la Mondialgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

În urma nenumăratelor gafe de arbitraj din acest sezon, Răzvan Burleanu a fost întrebat dacă ar trebui făcută o schimbare în cadrul conducerii CCA.

Actualul sezon din Liga 1 a fost remarcabil din mai multe puncte de vedere: parcursul senzaţional al lui Voluntari, calificarea dramatică în play-off a celor de la FC Argeş şi colapsul lui Gaz Metan.

Fie din puncte de vedere pozitive sau negative, aceste performanţe vor rămâne în memorie în anii ce vor urma, alături de un aspect care nu a ţinut de formaţiile participante în campionat.

În actuala stagiune, au apărut greşeli de arbitraj aproape meci de meci, cu mai mulţi dintre centralii delegaţi de CCA contestaţi vehement de formaţiile din Liga 1.

Mai multe cluburi au cerut schimbări în cadrul conducerii CCA, însă, întrebat despre acest aspect, Răzvan Burleanu a evitat să răspundă.

În schimb, preşedintele FRF a ţinut un discurs în legătură cu felul în care arbitrajul românesc a fost ”lepădat” de corupţie, în ciuda multor decizii halucinante luate pe parcursul sezonului, în favoarea sau în defavoarea anumitor echipe.

În plus, Burleanu a ţinut să puncteze că şi după VAR vor exista polemici despre arbitraj, înainte de a anunţa că Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs, ”luminile” arbitrajului românesc, vor fi cel mai probabil prezenţi la Campionatul Mondial din Qatar.

Răzvan Burleanu, convins

Cred că schimbarea cea mai importantă care a avut loc în arbitrajul românesc este cea legată de integritatea arbitrajului.

În momentul de faţă, nu cred că cineva mai poate să vorebească de probleme de corupţie în arbitrajul românesc. Ca să putem să ajungem în acest moment ne-a fost foarte greu.

Asta nu înseamnă că arbitrii nu greşesc, dar cel mai important este să nu greşească intenţionat.

În ceea ce priveşte programele de pregătire ale arbitrilor, sunt la cel mai înalt nivel în momentul de faţă.

Sunt conectaţi la nivelul arbitrajului, ceea ce înseamnă fotbalul european. În momentul de faţă ne aşteptăm să îi avem pe cei doi, Haţegan şi Kovacs, şi la Mondial.

Probleme de arbitraj vor fi permanent, să nu ne aşteptăm ca după ce vom avea gata implementarea VAR-ului nu vom mai avea discuţii legate de arbitraj.

Arbitrii români pregătindu-se pentru VAR. Sursă foto: FRF

Discuţiile despre arbitraj fac parte din fenomenul fotbalistic. Nu cred că în momentul de faţă cea mai mare problemă este legată de arbitraj”, a declarat Răzvan Burleanu.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: răzvan burleanu 

viewscnt
Articole similare