You are here:

Supriză de proporţii în Spania! A fost stabilit următorul antrenor de la FC Barcelona

Supriză de proporţii în Spania! A fost stabilit următorul antrenor de la FC Barcelona galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Sezonul actual poate fi ultimul la FC Barcelona pentru Ernesto Valverde (55 de ani). Potrivit presei internaţionale, oficialii clubului catalan deja au pus ochii pe următorul tehnician al echipei "extraterestre".

Chiar dacă a câştigat două titluri consecutive în Spania, Valverde poate fi înlăturat de la Barcelona în cazul în care echipa nu reuşeşte nici în acest an să triumfe în UEFA Champions League, obiectiv pe care Messi & compania îl au an de an. 

Un posibil înlocuitor pentru Valverde este Marcelo Gallardo (43 de ani), actualul tehnician de la River Plate. Potrivit TNT Sports, argentinianul ar fi pe placul lui Lionel Messi, iar performanţele de la River, din ultima perioadă, îl fac un candidat credibil pentru postul de antrenor pe Camp Nou. 


Marcelo Gallardo a câştigat Copa Libertadores cu River Plate în urmă cu un an

Doar două echipe a antrenat Gallardo până acum. Prima, o scurtă perioadă, a fost Club Nacional, din Uruguay, club la care şi-a încheiat şi cariera de fotbalist. Din 2014 el este antrenor la River Plate, club alături de care a reuşit să câştige sezonul trecut Copa Libertadores, chiar după o finală cu rivala de moarte Boca Juniors. "Milionarii" au şanse mari să ajungă din nou în finala celei mai importante competiţii din America de Sud, după ce au câştigat prima manşă a semifinale, 2-0, chiar cu Boca Juniors. 

ALT ANTRENOR PE LISTA BARCELONEI 

Un alt posibil antrenor pentru FC Barcelona este Xavi Hernandez, fostul jucător al catalanilor. Xavi vrea să revină la Barca cu ceva experienţă în spate. De aceea a acceptat provocarea de a se apuca deja de antrenorat. Fostul mare fotbalist al catalanilor este antrenorul formaţiei Al Sadd şi este convins că mai devreme, sau mai târziu va antrena echipa sa de suflet. Conducerea clubului este de aceeaşi părere. În timp ce Ernesto Valverde este din ce în ce mai contestat de fani şi presă, Xavi câştigă tot mai mulţi adepţi.

După şapte etape din La Liga, Barcelona ocupă locul 4 cu 13 puncte, la doar două în spatele liderului Real Madrid. În UEFA Champions League, catalanii au obţinut prima victorie din actualul sezon, după 2-1 cu Inter Milano. În prima etapă au remizat, 0-0, cu Borussia Dortmund. 

Barcelona întâlneşte Sevilla, duminică, de la ora 22:00, în direct la Telekom Sport 2.

Afla mai multe despre: barcelonaantrenor 

viewscnt
Articole similare