You are here:

FOTO de senzaţie! Cum se antrenează o echipă din prima ligă chineză, în plină pandemie de coronavirus

FOTO de senzaţie! Cum se antrenează o echipă din prima ligă chineză, în plină pandemie de coronavirusgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Shandong Luneng este una dintre cele mai puternice formaţii din China. Formaţia pregătită de Li Xiaopeng s-a pregătit o perioadă departe de graniţele Chinei, preferând un stagiu de pregătire în Dubai.

Fără să aibă contact direct cu zonele infestate din China, Graziano Pelle, Roger Guedes, Fellaini şi coechipierii lor şi-au luat însă toate măsurile de precauţie pentru a se feri de pandemia de coronavirus. Jucătorii lui Li Xiaopeng poartă măşti de protecţie, chiar şi la antrenamente.

Nu este un caz izolat în fotbalul chinez. Ţară unde pandemia a lovit pentru prima dată. Shandong Luneng a terminat stagiunea trecută din Super Liga Chineză pe locul 5. Lotul său este evaluat la 34.55 de milioane de euro, brazilianul Roger Guedes fiind cel mai bine cotat (11 milioane de euro)

Wuhan Zall a decis să revină în China de frica pandemiei din Europa

Aflată în cantonament în Spania, la Cadiz, formaţia de primă ligă chineză, Wuhan Zall a decis să revină în China.

”Problema este acum aici, în Spania. În China este practic eradicată complet” a explicat tehnicianul spaniol al echipei Wuhan Zall, Jose Gonzalez.

27 de fotbalişti revin alături de stafful tehnic în China, în oraşul în care s-a declanşat pandemia Coronavirus. La începutul lunii ianuarie, formaţia din Wuhan a intrat în cantonament în zona Malaga-Costa del Sol.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat miercuri că epidemia de Covid-19 poate fi caracterizată ca pandemie.

Până în prezent, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul anului trecut, peste 118.000 de oameni din mai multe de 110 ţări au fost infectaţi. Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 4.200.

Între pandemiile care au afectat omenirea se numără: H1N1 (2009), HIV (1981), gripa spaniolă (1918), ciuma bubonică (1347) şi varicelă (1870).

 Galerie foto

Afla mai multe despre: shandong lunengsuperliga chineză 

viewscnt
Articole similare