Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liverpool, în negocieri avansate pentru transferul revelaţiei din Premier League. Fotbalistul care a "ucis" speranţele lui Manchester City la titlu

Liverpool, în negocieri avansate pentru transferul revelaţiei din Premier League. Fotbalistul care a "ucis" speranţele lui Manchester City la titlu galerie foto

Liverpool

Comentarii

Liverpool este în negocieri avansate pentru transferul lui Adama Traore de la Wolverhampton Wandereres, susţine presa din ţara natală a fotbalistului care a "ucis" şansele lui Manchester City la titlul de campioană în acest sezon.

Jurgen Klopp deja a vorbit cu Adama Traore (24 de ani) pentru a îl aduce la Liverpool, susţine publicaţia spaniolă TodoFichajes. De asemenea, aceeaşi sursă menţionează că oficialii lui Liverpool se aşteaptă ca transferul să fie realizat în următoarele săptămâni. 

  • Şase goluri şi 10 assist-uri a reuşit Traore în acest sezon pentru Wolves
  • 25,5 milioane de euro este cota fotbalistului, potrivit transfermarkt.com

Traore mai are contract până în 2023 şi este un fotbalist recunoscut pentru viteza sa şi pentru driblingul în regim de viteză pe care îl are. În acest sens, un jucător de la Liverpool va fi foarte fericit să îl aibă coleg. Andrew Robertson, fundaşul stânga al "coromoranilor", a dezvăluit în podcast-ul lui Peter Crouch că Traore a fost unul dintre cei mai grei adversari pe care i-a avut: 

"Traore, în acest sezon, m-a rupt în două, ca să fiu sincer", au fost vorbele scoţianului, considerat unul dintre cei mai buni fundaşi laterali din lume, în acest moment. 

Adama Traore, "ucigaşul" lui Manchester City, crescut de Barcelona

Născut în 1996, în L'Hospitalet, un oraş de lângă Barcelona, Adam Traore a jucat prima dată pentru echipa locală, iar ulterior a făcut pasul în La Masia, celebra academie a Barcelonei. Cu un fizic mult inferior celui pe care îl etalează acum, Traore a jucat mai mult pentru echipa secundă a catalanilor, dar a debutat şi în prima echipă şi chiar a reuşit să înscrie în tricoul blaugrana, într-o partidă de cupă. Traore a câştigat UEFA Youth League cu echipe de tineret a Barcelonei, dar are în palmares şi trofeul Copa del Rey, câştigat în sezonul 2014-2015. 

În 2015, Traore a făcut pasul în Premier League. Aston Villa plătea la acea vreme 10 milioane de euro pentru fotbalistul crescut în academia de unde au mai apărut Iniesta, Xavi sau Lionel Messi. După mai multe sezoane petrecute la Villa şi ulterior la Middlesbrough, Traore a ajuns la Wolves, acolo unde s-a dovedit a fi o "bestie". În acest sezon, a marcat de trei ori împotriva lui Manchester City şi a provocat două înfrângeri echipei lui Pep Guardiola. În turul de pe Etihad, Traore a marcat ambele goluri în victorie cu 2-0. În retur, a marcat primul gol, iar Wolves a învins-o pe City cu 3-2 şi a adus titlul mai aproape de Liverpool, care ar putea fi următoarea lui echipă. 

Traore a reprezentat Spania la juniori, inclusiv la nivelul U21, însă nu s-a decis cu privire la ce echipă naţională va reprezenta. În noiembrie 2019 a declarat că vrea să joace pentru Mali, însă după doar câteva zile a primit convocarea de la naţionala Spaniei pentru meciurile cu Malta şi România, însă din cauza unei accidentări nu a ajuns la lot. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: transfer liverpooladama traore la liverpoolpremier league 

viewscnt
Articole similare