You are here:

NEWS ALERT | Veste excelentă pentru Rădoi. Camora a devenit cetăţean român şi poate evolua pentru naţională. Prima reacţie a căpitanului de la CFR

NEWS ALERT | Veste excelentă pentru Rădoi. Camora a devenit cetăţean român şi poate evolua pentru naţională. Prima reacţie a căpitanului de la CFRgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Mario Camora, căpitanul CFR-ului, a devenit, începând de luni, cetăţean român. Cererea depusă de reprezentanţii MTS, în data de 9 iunie, a fost aprobată într-o şedinţă a Guvernului Orban, astfel că fundaşul stânga poate evolua acum pentru naţionala României.

”Se acordă cetăţenia română domnului Malico Paulino Mário Jorge, cetăţean portughez, fiul lui Anibal şi Dias Leal Malico, născut la data de 10 noiembrie 1986 în localitatea Samora Correia, Benavente, Santarem, Portugalia. Malico Paulino Mário Jorge este un sportiv de înaltă performanţă, necesar întăririi lotului naţional de fotbal, în vederea participării la competiţiile sportive nternaţionale şi obţinerii unor rezultate sportive remarcabile, la data de 27.02.2020.

Faţă de cele prezentate, şi precizând faptul că domnul Malico Paulino Mário Jorge, prin evoluţia sa şi prin valoarea sportivă excepţională, este în atenţia Federaţiei Române de Fotbal pentru participarea la competiţii internaţionale, campionate continentale, Campionate Mondiale, turnee internaţionale, supunem aprobării Guvernului, proiectul de hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnului „Malico Paulino Mário Jorge”.

Prezentul proiect de Hotărâre de Guvern nu prezintă impact în ceea ce priveşte aspectele avute în vedere de Hotărârea de Guvern nr.1361/2006 privind conţinutul instrumentului de prezentare şi motivare a proiectelor de acte normative supuse aprobării Guvernului, nota de fundamentare fiind elaborată în baza articolului 2 alin.(2) din aceasta”, se spune în nota de fundamentare.

"Am primit o veste bună, ştiu că a fost o conferinţă la Guvern şi că mi s-a aprobat cetăţenia. Urmează să fiu chemat să fac jurământul. Eu am spus tot timpul că voi rămâne la Cluj şi că mi-am dorit mereu să devin cetăţean român.

Va fi o mândrie enormă dacă voi fi chemat la echipa naţională, dar acum nu depinde numai de mine. Sunt de zece ani în România, când am venit în ţară, sincer, nu mă gândeam că voi sta atât de mult în România, dar am construit lucruri frumoase aici şi au fost mult mai multe momente fericite la acest club decât momente triste.

Eu n-am vorbit niciodată cu Mirel Rădoi. Din ce am înţeles, a recunoscut şi el că dacă voi deveni cetăţean român, voi intra în atenţia echipei naţionale. Acum nu depinde de mine, dar pot spune că dacă se va întâmpla acest lucru, va fi o mândrie enormă pentru mine" , a declarat Mario Camora la Look Sport.

Afla mai multe despre: camora 

viewscnt
Articole similare