Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rezultat istoric la Raliul Dakar! Două echipaje româneşti au trecut linia de finiş. Artistul Cheloo, printre românii care au scris istorie

Rezultat istoric la Raliul Dakar! Două echipaje româneşti au trecut linia de finiş. Artistul Cheloo, printre românii care au scris istoriegalerie foto

Sporturi cu motor

Comentarii

Echipajele tricolore Mihai Ban/Ştefan Cătălin Ion şi Iacob Buhai/Tudor Turdean au reuşit să scrie o pagină de istorie pentru automobilismul sportiv românesc la Raliul Dakar. Este pentru prima oară în istoria acestei competiţii când un echipaj auto românesc a trecut linia de finiş în cele mai bine de patru decenii, transmite Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Rezultat istoric la Raliul Dakar: Două echipaje româneşti au trecut linia de finiş

Mihai Ban şi Ştefan Cătălin Ion s-au clasat pe locul 54 în topul general al grupei Auto, în timp ce Iacob Buhai şi Tudor Turdean au încheiat competiţia pe 58. La Auto, un total de 74 de echipaje au ajuns la final, victoria revenind echipajului Nasser Al Attiyah/Matthieu Baumel.

La Clasa FIA T1 4×5 Petrol and Diesel, Mihai Ban a fost pe 26, iar Hotea a încheiat pe 28 dintr-un total de 38 de echipaje ajunse la linia de sosire. Ediţia din acest an a Raliului Dakar, care s-a desfăşurat tot în Arabia Saudită, a avut 12 probe speciale cu o lungime de peste 4.100 de kilometri.

De-a lungul competiţiei, cele două echipaje de la Transilvania Rally Ria Team s-au susţinut reciproc şi au mers alături în drumul spre acest pas istoric pentru automobilismul sportiv românesc.

România a avut reprezentant şi la Moto, acolo unde Emanuel Gyeneş s-a clasat pe locul 5 la Original by Motul şi pe 40 la General Moto. Gyeneş e considerat una dintre legendele acestei competiţii în ultimele două decenii.

Galerie foto de la Dakar

Ce spunea Cheloo, direct de la Dakar

”E 7 fără 10 minute, toată lumea doarme, mai puţin eu, care bântui pe aici de la ora 4, am murit de frig în cort. E ziua numărul 6, astăzi, toată vina sau tot succesul o să pice pe umerii mei, voi fi copilot de precizie.

Vor fi foarte mulţi bolovani mari cât mingea de baschet. Ieri am mers cu 20 km/h pe porţiunile respective şi i-am dat 150 km/h pe cele rapide. Tot ce ne dorim este să terminăm cursa”, a declarat Cheloo înaintea începerii etapei de vineri, pe contul său de Facebook.

Galerie foto de la Dakar

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cheloo dakardakarromania dakar 

viewscnt
Articole similare