You are here:

Legendele Superligii | Octavian Grigore, o viaţă dedicată Petrolului: "Dragostea pentru acest club vine de la tatăl meu. Aşa era în acele vremuri"

Legendele Superligii | Octavian Grigore, o viaţă dedicată Petrolului: "Dragostea pentru acest club vine de la tatăl meu. Aşa era în acele vremuri"galerie foto

Special

Comentarii

Începând din această săptămână, Orange Sport vă prezintă o nouă rubrică, în parteneriat cu Veolia, "Legendele Superligii".

Peste 500 de meciuri jucate pentru Petrolul, 442 fiind în prima ligă a fotbalului românesc. Câştigător al Cupei României, în 1995, şi marcator a 52 de goluri în primul eşalon. Zeci de sezoane la cel mai înalt nivel şi peste 100 de meciuri petrecute şi ca antrenor pe banca tehnică a ploieştenilor. 

Concret, o viaţă dedicată Petrolului! Pe scurt, Octavian Grigore. Fostul fundaş central a devenit una dintre "Legendele Superligii", iar acum a rememorat primii paşi în fotbal.

"Primele mele amintiri sunt cele de la copii şi juniori, unde am avut plăcerea de a lucra cu foştii mari jucători ai clubului. Dragostea pentru Petrolul a fost o moştenire de la tatăl meu, pentru că el m-a adus la club în 1974, în luna august, la grupele de copii şi juniori pentru selecţie.

Atunci, selecţiile se făceau la 10 ani, iar eu am rămas la club încă din acea perioadă. Cariera mea de fotbalist s-a încheiat la 36 de ani, în anul 2000. Toate jocurile pe care le-am desfăşurat din 1974 până în 2000 sunt legate numai şi numai de Petrolul" , a spus Octavian Grigore la Orange Sport.

Octavian Grigore a început fotbalul la centrul de copii şi juniori al Petrolului, în 1974. Fostul fundaş central a debutat pentru echipa de seniori a ploieştenilor, în anul 1981, la doar 17 ani, într-un meci din liga a doua, cu Metalul Plopeni, partidă în care a şi reuşit să marcheze.

În cariera sa, Octavian Grigore a jucat doar la Petrolul, până în anul 2000, când s-a retras, bifând peste 500 de meciuri oficiale în primele două ligi şi în Cupa României. Imediat după încheierea carierei de fotbalist, Octavian Grigore a trecut instant pe banca tehnică.

În CV-ul său se regăsesc cluburi importante din istoria fotbalului românesc, precum, Unirea Urziceni, Astra Giurgiu, CFR Timişoara şi chiar clubul de suflet, Petrolul Ploieşti.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: octavian grigore 

viewscnt
Articole similare