You are here:

Ce superstiţii are Diana Ion, atleta care a ratat finala olimpică pentru doar 2 centimetri: "Am plâns mult, dar mi-a trecut"

Ce superstiţii are Diana Ion, atleta care a ratat finala olimpică pentru doar 2 centimetri: "Am plâns mult, dar mi-a trecut"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Atleta Diana Ion a ratat finala olimpică la triplusalt pentru doar 2 centimetri şi povesteşte că a plans mult din această cauză! Tânăra sportivă concurează la toate competiţiile cu aceeaşi pereche de şosete şi acelaşi şort, nu îşi spală părul lunea şi îi este greu să stea departe de căţeluşa sa Molly, în vârstă de 9 luni.

Ea e cea mai superstiţioasă atletă! Vine mereu cu câinele la antrenament!

La 23 de ani, Diana Ion, atleta legitimată la clubul CSM Bucureşti, a avut o vară fierbinte! Prezentă pentru pima oară la Jocurile Olimpice, sportiva a ratat “la mustaţă” finala de la Paris!

 “Am plâns mult, dar mi-a trecut. M-am obişnuit, am trecut peste. Am fost mai supărată pentru că au fost doar 2 centimetri şi pentru că nu era ceva ce nu aş fi putut să sar. Dacă se sărea mult mai mult, poate nu aş fi fost aşa de supărată”, a declarat Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM Bucureşti, pentru Sportsnet.ro

 Diana este genul de sportivă pentru care superstiţiile contează! Recunoaşte că are câteva!

„Înainte îmi prindeam părul în coc ca să nu dau cu el de nisip în coc sus, acum îl prind jos pentru că am sărit bine la Roma cu părul aşa. Port aceeaşi ciorapi şi aceeaşi chiloţi. Nu mă spăl pe cap lunea, mă spăl pe cap în ziua concursului sau cu o zi înainte depinde”, a adăugat ea. 

De un an, Diana a lăsat Bucureştiul, oraşul în care s-a născut, pentru Râmnicu Vâlcea, acolo unde locuieşte antrenoarea sa, Marinela Mirea.  Sportiva nu este singură în oraşul de pe Valea Oltului, ci alături de căţeluşa sa Molly, un Yorkshire Terrier, în vârstă de 9 luni, pe care o ia şi la antrenamente.

“E o prelungire a mea, sunt non-stop cu ea, nu e neapărat bine, pentru că atunci când plec plânge şi trebuie să se obişnuiască şi singură. Îi cumpăr de toate, hainuţe, mâncare, recompense, lese pentru că le roade des”, mai spune sportiva

Frumoasa sportivă a început atletismul la 12 ani, iar înainte a practicat karate. Ea povesteşte cu zâmbetul pe buze ce superputere i-ar plăcea să aibă!

“Aş vrea să mă teleportez pentru că nu îmi place să zbor! Îmi este şi frică şi rău de avion. Nu am de ales când trebuie să zbor, mă uit la un serial”, recunoaşte ea. 

Locul 5 în finala Campionatului European de la Roma

Concursul care i-a adus atletei calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris a fost Campionatul European de Seniori de la Roma, acolo unde Diana a avut o prestaţie deosebită! A ocupat locul 5 în finală cu record personal de 14.23 metri.

„Tocmai de aceea e foarte important acest concurs. Mi-am făcut record acolo unde mi-am propus. E prima dată când s-a întâmplat asta şi când am sărit peste 14 metri de mai multe ori”, a spus Diana Ion.

Din 2023 visa la acest concurs!

„Mă gândeam la competiţie cu un an înainte de când m-am calificat şi ştiam că trebuie să sar bine acolo ca să mă calific la Paris. Asta mi-am propus şi asta am făcut”, a adăugat atleta legitimată la clubul CSM Bucureşti.

Abia aşteaptă  Jocurile Olimpice de la Los Angeles

După experienţa Paris, când a sărit 14.03 şi pentru 2 centimetri nu a prins finala, acum, Diana aşteaptă cu nerăbdare să treacă anii până la următoarea competiţie olimpică.

„Parcă nu mai am răbdare, aş vrea să fie mâine Jocurile Olimpice de la Los Angeles şi să concurez”, declară Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM Bucureşti.

Tânăra recunoaşte că este o fire sensibilă şi emotivă. „Plâng de fiecare dată când ceva nu îmi iese la antrenamente sau la concursuri. Şi pentru Paris am plâns mult. Şi atunci şi mult timp după. Pun mult suflet în tot ceea ce fac”, mai spune ea. 

A înghiţit mult nisip!

De 11 ani de când concurează în proba de triplusat, Diana a înghiţit şi mult nisip: „Mi se întâmplă des. De fiecare dată mă spăl pe păr, vin şi îmi pun tot nisipul în cap”.

Ea povesteşte şi cum a început să practice atletismul.

“Am fost la tetratlon, acolo m-a văzut fostul meu antrenor şi m-a întrebat dacă vreau să fac atletism şi m-am dus. Am început cu lungime şi înălţime. Toate fetele care făceau lungime mergeau şi la triplusalt şi am vrut şi eu să merg să văd cât pot să sar”, a încheiat Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM Bucureşti.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: diana iondiana ion atletaatletism 

viewscnt
Articole similare