Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia dură a oficialilor lui Şahtior, după ce FIFA a refuzat excluderea Rusiei: "Îi invităm în Ucraina. La lacul Leman, probabil ei văd realităţi diferite"

Reacţia dură a oficialilor lui Şahtior, după ce FIFA a refuzat excluderea Rusiei: "Îi invităm în Ucraina. La lacul Leman, probabil ei văd realităţi diferite"
Comentarii

Responsabilii clubului de fotbal Şahtior Doneţk au recomandat, vineri, Federaţiei Internaţionale de Fotbal să viziteze oraşele Mariupol şi Harkov, după ce forul internaţional a refuzat să excludă Rusia din calitatea de membru al forului mondial.

Într-o declaraţie acordată reţelei media Freedom, directorul general al clubului Şahtior Doneţk, Serghei Palkin, a afirmat că "neexcluderea Rusiei din acest organism în timp ce toată lumea este împotriva sa, este o decizie ciudată şi de neînţeles".

"Când cei de la FIFA stau şi se uită pe fereastră la lacul Leman, probabil că văd realităţi diferite. Poate ar trebui să-şi trimită oamenii la Mariupol şi Harkov pentru a lua această chestiune în serios", a adăugat acesta.

Palkin a subliniat că la Congresul său de la Doha, FIFA a decis ca federaţiile din Pakistan, Zimbabwe şi Kenya, "care comit mult mai puţin rău decât Rusia", să rămână suspendate.

"Cu toate acestea, FIFA nu a luat în discuţie problema ridicată de Şahtior de a suspenda Rusia", a mai spus acesta.

Serghei Palkin a mai spus că acest mod de a acţiona impune necesitatea transformării FIFA şi că va continua să facă presiuni atât asupra forului mondial, cât şi asupra UEFA.

Reprezentanţii clubului deţinut de omul de afaceri Rinat Ahmetov au înaintat către FIFA şi UEFA o petiţie în care solicită excluderea Rusiei din cele două organisme.

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare