Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia englezilor când au aflat averea lui Ion Ţiriac! ”Are de patru ori mai mulţi bani decât Federer!”

Reacţia englezilor când au aflat averea lui Ion Ţiriac! ”Are de patru ori mai mulţi bani decât Federer!”

Diverse

Comentarii

Ion Ţiriac i-a impresionat pe englezi, iar jurnaliştii britanici i-au dedicat un articol special.

Fostul tenismen este al treilea cel mai bogat român, iar publicaţia The Sun i-a realizat un portret lui Ţiriac. Britanicii au punctat că Ion Ţiriac are de cinci ori mai mulţi bani decât Federer şi că ar câştiga mai mult decât Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi la un loc. 

”Legenda tenisului, Ion Ţiriac, are de patru ori mai mulţi bani decât Federer şi de asemenea are câştiguri mai mari decât Messi şi Ronaldo la un loc. Ţiriac a adunat aproximativ 1,2 miliarde de lire sterline, circa 1,44 miliarde de euro, numai de pe urma afacerilor. 

Ţiriac a devenit unul dintre cei mai bogaţi sportivi din lume după ce a înfiinţat prima bancă privată din România şi a pus bazele unor firme de asigurări şi leasing auto. În prezent deţine un complex rezidenţial de lux în Bucureşti, unde locuiesc doar cei mai bogaţi români”, au punctat cei de la The Sun.

Cei trei oameni care l-au impresionat pe Ion Ţiriac

Ion Ţiriac a recunoscut că este un om greu de impresionat şi a precizat 3 persoane care au reuşit să îl uimească pe fostul sportiv român.

Omul de afaceri a menţionat 3 persoane care l-au impresionat, iar acestea nu provin din mediul sportiv, ci din cel politic şi al afacerilor. Cele 3 personalităţi care i-au lăsat o impresie plăcută lui Ion Ţiriac sunt:

  • Richard Nixon - al 37-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii între 1969 şi 1974.
  • Mohammad Reza Pahlavi - fiul Şahului Reza Pahlavi al Persiei (Iran) şi ultimul monarh al ţării. Datorită educaţiei sale, el a fost apropiat de ţările din Europa şi SUA. 
  • Ferdinand Anton Ernst Porsche - constructor de automobile, la firma familiei, Porsche.

”A intrat în cameră şi i-am simţit prezenţa!”

”În viaţa mea, au fost doi-trei oameni care au reuşit să mă impresioneze. Şi nu sunt un om uşor de impresionat. Unul era Nixon, cu prezenţa sa veselă. Poate a fost şi megalomania mea, gândindu-mă că eram în prima delegaţie comunistă românească care a fost primită vreodată la Casa Albă în ’69. Dar când Nixon a intrat în cameră, i-ai simţit prezenţa.

Al doilea a fost şahul Persiei. Şi al treilea: Ferry Porsche. Îmi amintesc în 1984, când m-am dus să iau modelul 959. Făcuseră 200 şi am ajuns la el să iau o maşină. Eram însoţit de acest băiat care tocmai câştigase Wimbledon. 17 ani, blond, nu avea permis de conducere (n.r. – Boris Becker). Şi am intrat în biroul acestui domn, Ferry Porsche. Porsche mi-a făcut o impresie uriaşă. Şi în al doilea rând: Porsche ştie să facă maşini impecabile din toate punctele de vedere”, a declarat Ion Ţiriac pentru revista pasionaţilor de Porsche.

Afla mai multe despre: ţiriac-tenis-anglia 

viewscnt
Articole similare