You are here:

Reacţia familiei Lucescu la aflarea veştii că "Il Luce" va prelua naţionala: "Răzvan fix aşa mi-a spus"

Reacţia familiei Lucescu la aflarea veştii că "Il Luce" va prelua naţionala: "Răzvan fix aşa mi-a spus"
Comentarii

Mircea Lucescu revine la conducerea echipei naţionale după 38 de ani, el devenind, la 79 de ani, cel mai în vârstă selecţioner al României. Noul selecţioner a semnat un contract pe doi ani şi are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din 2026.

"Eu plec cu un handicap, am lipsit din fotbalul românesc în ultimii ani. Am încercat să recuperez. Nu m-am gândit niciun moment că o să devin selecţioner.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele minute ale meciurilor cu Belgia şi Olanda de la EURO s-a datorat lipsei de experienţă a jucătorilor. Dar, punctez că acest grup poate creşte mult. Performanţa pe care au făcut-o, prezenţa la EURO, le dă dreptul să creadă în potenţialul lor şi că pot ajunge la Mondial.

Eu risc foarte tare. Dar fotbalul românesc merită acest risc. Nu am nevoie de bani, să-mi fac o altă carieră. M-a împins spre naţională acele momente senzaţionale petrecute la naţională ca jucător şi selecţioner. Un singur lucru m-a determinat să vin, dragostea pentru fotbal şi obligaţia mea faţă de fotbalul românesc. Voi face absolut totul să reuşim.

Soţia mi-a spus să stau acasă. Răzvan mi-a spus să fac ce simt, mi-a spus că nu este uşor. Mi-a spus că dacă asta mă ajută să îmi petrec ultimii ani ai vieţii în condiţii de participare, să o fac" , a spus Mircea Lucescu.

Noul selecţioner al României va debuta oficial la începutul lunii septembrie, când începe ediţia 2024 - 2025 a Ligii Naţiunilor.

Primele meciuri sunt programate la 6 şi 9 septembrie, cu Kosovo şi Lituania.

Durata contractului este de doi ani, cu obiectiv de participare la Cupa Mondială, a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Mircea Lucescu preia funcţia rămasă vacantă după expirarea contractului lui Edward Iordănescu.

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare