Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia FR Box după ce Claudia Nechita a fost învinsă de o sportivă care era, de fapt, bărbat: "Nu e prima dată când luptă împotriva ei"

Reacţia FR Box după ce Claudia Nechita a fost învinsă de o sportivă care era, de fapt, bărbat: "Nu e prima dată când luptă împotriva ei"galerie foto

Box

Comentarii

Pugilista română Claudia Nechita a fost învinsă de taiwaneza Yu-Ting Lin, la puncte, cu 4-0, la jumătatea acestei luni, în şaisprezecimile de finală ale categoriei 57 kg, la Campionatele Mondiale de box feminin de la New Delhi.

Însă, conform oficialilor FR Box, sportiva din Taiwan care a eliminat-o pe româncă s-a dovedit a fi bărbat, în urma unui test genetic.

Pugilista din Taipei a fost eliminată târziu din competiţie, când ajunsese să lupte pentru medalie.

"Din păcate, avem parte şi de astfel de anomalii. Nu este pentru prima dată când Nechita a boxat contra sportivei din Taiwan", a precizat Daniel Ion, secretar general al FR Box.

La New Delhi au făcut deplasarea patru pugiliste române: Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg), vicecampioană mondială, Claudia Nechita (cat. 57 kg), clasată pe locul cinci la JO de la Tokyo, Loredana Marin (cat. 60 kg), campioană europeană de tineret, toate de la CSA Steaua, şi Alexandra Gheorghe (cat. 52 kg), de la CSM Slatina.

Competiţia mondială s-a desfăşurat cu participarea a peste 300 sportive din 65 de ţări, în sala de 6.000 de locuri KD Jadhav din capitala Indiei.

IBA a promis un fond de premiere de 2,4 milioane de dolari, premiile fiind la fel ca anul trecut: 100.000 de dolari - medalia de aur; 50.000 - argintul şi 25.000 - bronzul.

Afla mai multe despre: box 

viewscnt
Articole similare